Najdi forum

Hujšanje

Lepo pozdravljeni!

V dveh letih jemanja kontracepcijskih tablet sem se zredila za 24 kg. Ne bi razpravljala ali so krive tablete ali ne, dejstvo pa je da se po 6 mesecih nejemanja nisem zredila niti za 0.5 kg. Sedaj sem tudi psihično pripravljena na zmanjšanje svoje teže na tisto, ki sem jo imela. S tem namenom sem odšla tudi do svoje osebne zdravnice in jo prosila za hujšanje pod kontrolo. Na žalost pa mi je rekla da si naj kje kaj preberem, pogledam, pogovorim,… Jaz pa potrebujem dieto, v kateri bi bil npr. jedilnik (zdrav) in število kalorij, kaj podobnega. Če slučajno kdo ima kaj, bi mu bila zelo hvaležna za načrt diete. Pa ne kakšnih eksotičnih stvari!

Hvala in lep pozdrav!

Taja

Malo pobrskaj po forumu po starejših sporočilih in boš našla zelo veliko uporabnih nasvetov.

LP, Kaja

Priporočam preizkušen način prehranjevanja, pri katerem ni potrebno stradati, temveč samo pravilno kombinirati hrano. To pomeni, da ločimo beljakovinsko hrano od tiste, ki vsebujejo ogljikove hidrate.Morda se sliši zapleteno, vendar pojdi na http://www.taerobika.com in izberi okence PREHRANA. Veliko koristnih nasvetov je tam. Potem je treba samo še poznati katera živila vsebujejo beljakovine, katera ogljikove hidrate in katera so tista živila, ki se jih kombinira s prejšnjimi. Nič težkega, če je volja prisotna. Pa še tole: vedno si naloži kosilo na mali krožnik in oči bodo zadovoljne. Bolje je gledati poln mali krožnik, kot na pol prazen veliki krožnik. Pa še na trebušnjake ne pozabi in seveda nasploh na gibanje !!!!!!!!

Deja, najlepša hvala za spletno stran!!!

Taja, preberi si knjigi Družinski zdravstveni leksikon (Mladinska knjiga, Lj 1981) str. 55 – 72 in pa OBVEZNO Hujšanje z zvezdami iz Beverly Hillsa ali nekaj podobnega – diete z Beverly Hillsa, ne vem točno, od Judy Mazel. Milslim, da boš tam našla nekaj zase!
srečno

Preizkusila sem že vse mogoče, vendar mi uspe znižati telesno težo le ob uživanju ločene prehrane. To pomeni, da ješ ločeno beljakovine in ogljikove hidrate. Prehranjevanje pa poteka po tem vrstnem redu:
Zajtrk: sadje (najboljše eno pomarančo ali grenivko ali jagode ali ananas)
Ko enkrat končaš s sadjem ga tisti dan ne ješ več!!!
Malica: solata s koščkom polnozrnatega kruha
Kosilo: npr.špageti z omako iz paradižnika in paprike in solata
ali rižota z zelenjavo
ali pleskavica na žaru in prebranac
ali ribe ocvrte na olju z blitvo
Večerja: če za kosilo ješ ogljikove hidrate (testenine, krompir, solata, riž, zelenjava), končaš tudi večerjo z njimi npr: solata; če ješ za kosilo beljakovine (meso, jajca, ribe, mleko in mlečni izdelki), končaš s kozarcem mleka ali sirom ali tuno.
Kadarkoli so pri kosilu prisotne beljakovine, končaš tudi dan z njimi. Na dan pa je potrebno spiti 2-3 litre tekočine (nesladkan čaj ali voda).
V mesecu in pol mi je uspelo shujšati 13 kg, seveda tudi ob telesni aktivnosti.
Priporočam branje knjige dieta z Beverly Hillsa.
Veliko uspeha!

Lp

Najprej bi ti rada čestitala za takšno izgubo teže.
Sedaj pa imam vprašanje: ali je dovoljeno zraven beljakovin jest zelenjavo? (riba z blitvo).

Najlepša hvala za odgovor.

Nat

Zdravo!

Seveda je zraven mesa dovoljeno jesti zelenjavo. Jaz na primer jem enkrat na teden ribo z blitvo in solato.

Lep pozdrav!

Tatjana

New Report

Close