Najdi forum

malancani

a ma kdo kakšen dober recept za malancane (brez mesa, prosim!)
hvala!

Ja, se strinjam, so dobri, ali sem si te recepte zmislila ali ne, ne vem več, ker kuham že zelo, zelo dolgo. Če želiš dobro omako za k testeninam ali njokom, če zeliš popečene, če želiš nadevane, ni problem.Količin ne bom pisala, ker vse vedno kuham po občutku, odvisno tudi, za koliko ljudi. No, takole:

TA HITRA OMAKCA (primerna za k rezancem, njokom):

Malo olivnega olja (lahko tudi navadno), dodaj narezano čebulo, svežo mesnato papriko (malo temno zelene, malo oranžne ali rumene – da je lepše na oko), svež paradižnik,soli, ker s tem zelenjava odda tekočino, ko tekočina malo povre, pa še jajčevce, ki jih predhodno olupiš ter kar nekaj strokov sesekljanega česna. Ko se vse zmehča, dodaš še malo popra, po želji tudi še kakšno začimbo (lahko malo pripravljene mešanice za mediteranske jedi). Zelenjavo režeš poljubno (npr. jajčevče na kolobrje ali kocke). Istočasno, kot se kuha omaka, skuhaš lahko tudi njoke ali testenine, tako je kosilo gotovo v pol ure.

Jajčevci so tudi idealni za polnjenje. Prerežeš ga po dolžini, izdolbeš meso, ki ga drobno narezanega prepražiš na malo olivnega olja in čebuli, dodajanje drugih sestavin neskončna domišljija. Lahko dodaš na lističe narezane gobe in nariban sir; lahko dodaš kuhan riž (ki ti npr. ostane od prejšnjega dne) in paradižnike ter po želji nariban sir, lahko dodaš riž in morske sadeže (kupiš že očiščene in zamrznjene). Ko željene sestavine prepražiš z njimi napolniš jajčevce, jih popečeš v pečici (na 175 stop. približno 20 min. – odvisno, kako greje) pred koncem pečenja lahko dodaš še malo naribanega sira.

Jajčevce lahko kar z lupino vred narežeš na 2-3 mm kolobarje, naložiš rahlo pooljen pekač, nanje posuješ na drobno sesekljan česen in petršilj, na vsakega kapneš še kapljico olja in v pečici popečeš. Taki ohlajeni se lahko jejo samostojno kot priloga k mnogim jedem, lahko pa jih dodaš tudi vsaki solati.

Zdravo! K Suzaninim simpaticnim opisom bi dodala varianto tretjega:
Melancane narezes na kolobarje (cca 0.5 cm), v slanem kropu na hitro poparis, odcedis, nalozis na pomascen pekac, pokapas (rahlo ali sploh ne) z olivnim oljem, nanje polozis podobne paradiznikove kolobarje (rahlo solis in popras – ce zelis – jaz sem za brez!), na vrh vsakega polozis rezino sira in zlatorjavo popeces. Dobis slastne medaljone, ki jih pojes se tople. Recept sem seveda nekje nasla.

Tudi jaz se zanimam za te recepte, saj sem jih tudi sama že poskušala pripraviti. Vendar me zanima, ali jih je res potrebno za cca 30 minut pustiti narezane, da se voda iz njih odteče, predno nadaljuješ s pripravo?
Hvala.

Jaz jih pa pripravim na zelo enostaven način in jih sicer kar “poham”kot zrezke.Malancane narežem na kolobrje jih osolim,nato jih dam v moko jajce in končno v drobtine.Potem jih samo ocvreš na olju,nekaj minutk na vsaki strani,da dobijo lepo zlato barvo.Pojemo jih še tople.Pa veliko užitkov pri kuhanju

Marancane se pusti pol ure nasoljene in narezane samo takrat, ko jih želiš pohati ( kot meso ). V kolikor jih želiš uporabiti za druge jedi to ni potrebno.
Pa ,dober tek želim.

Marancane se pusti pol ure nasoljene in narezane samo takrat, ko jih želiš pohati ( kot meso ). V kolikor jih želiš uporabiti za druge jedi to ni potrebno.
Pa ,dober tek želim.Vesna je pisal/pisala:
>
> Tudi jaz se zanimam za te recepte, saj sem jih tudi sama že
> poskušala pripraviti. Vendar me zanima, ali jih je res
> potrebno za cca 30 minut pustiti narezane, da se voda iz njih
> odteče, predno nadaljuješ s pripravo?
> Hvala.

Mene pa zanima, zakaj imajo včasih trpek okus? Podobno kot bučke…Sem mislila, da se tega znebiš s soljenjem…
LP

Zakaj pa ?

New Report

Close