Bulimija
Imam problem. Že 5 mesecev imam bulimijo. Vedno, ko pojem hrano grem takoj na stranišče in vse zbruham. Do zdaj sem shujšala 20 kg, rada bi se znebila še vsaj 4 kg. Visoka sem 157 cm, tehtam pa 54 kg. Zeloo rada bi nehala bruhat in tudi lahko neham, a strah me je, da se bom zredila in ne bom mogla zgubiti tiste 4 kilograme. Ne vem, kaj naj naredim, zato vas prosim za pomoč.
Debeluška,
zdaj že bivša, čimprej nehaj bruhati če praviš da to še lahko storiš.Menda ne misliš uravnavati teže z bruhanjem celo življenje, najbrž tudi veš da prav dolgo tvoje telo tega ne bo več preneslo. Pridobila si boš en kup neozdravljivih bolezni, predvidevam da si mlada in v razvoju ki se bo prav tako ustavil. Tudi moja hči je imela bulimijo in si je pridelala sladkorno bolezen tip I. Sedaj MORA vsak dan jesti dietno hrano, si dajati injekcije inzulina do konca življenja. Telo pač ni stroj in se odzove; tako kot ti delaš z njim dela on s tabo. Premisli, če bi rada kaj takega.Punca, pamet v glavo, lepša boš s pametjo kot shujšana in bolna brez pameti!
Lepo Neli!
Darga debeluška, ko pšrebiram tele forume in opažam koliko deklet ima probleme z bulimijo me je kar strah in se sprašujem, kako je to sploh mogoče, da nekaterim zdravje tako malo pomeni.
Mogoče bi morali narediti exkurzijo v eno izmed bolnišnic, kjer zdravijo to bolezen. Nisem občutljiv ampak teji prizori so me vrgli na tla, koliko mladih deklet, luštnih pametnih in so si nakopale takšne bolezni.
NPR: Pri 21 letih popolnoma brez zob, in res je kar je rekla Nika, a ni bolje da si malo bolj debela, kot brez zob. A misliš, da je suha ženska brez zob kaj lepša?
Res ne vem kaj bi naredili, da bi se mladi malo bolj zavedali, kaj naredijo sebi in zdravju.
Draga debeluška z 54 kilogrami sploh nisi debela, raje imej dobro srce kot dobro postavo, zaradi postave te ne bodo imeli nič raje, zaradi srca pa.
če pa ti tukaj pomaga, da izliješ svojo dušo, se bomo pa z veseljem pogovarjali med sabo in ti pomagali.
Primož
Draga “Debeluška”!
Poišči si pomoč! Praviš, da lahko nehaš bruhat, a te je strah, da se boš zredila! In ravno zato gre: za dekleta, ki so že suha kot trska, a o sebi še vedno mislijo, da so predebela.Ne čakaj, da tudi pri tebi pride do tega stadija! Če imaš zadržke glede obiska pri zdravniku, si poišči pomoč pri strokovnjakih, ki nudijo pomoč prav pri motnjah hranjenja – številke so objavljene v časopisu Delo, a ne vem točno kateri dan.
Kislina iz želodca ti uničuje zobno sklenino in sluznico požiralnika. Zaradi bruhanja imas tudi moteno ravnovesje elektrolitov v telesu. Ce bos vztrajala, bodo okvare v tvojem telesu nepopravljive (izpadanje las, povesenje ledvic, motnje kostnine)… Zaupaj svoje tezave zdravniku, tudi ce se cutis dovolj mocna, da sama opravis z njimi. Vec je namrec moznosti, da ozdravis, ce gres k zdravniku bolj zgodaj. Pomagal ti bo tudi sestaviti jedilnik, ob katerem se ne bos redila! Dolocila bosta tvojo idealno tezo.
Še enkrat se ti oglašam drago dekle. Vsi so ti povedali nekaj resnice, ukrepati moraš, vse pa je v tvoji glavi. Nisem prepričana, če je res dobro iti k zdravniku, jaz sem s svojo hčerko tudi hodila in ona sama. Kaj veliko ti ne morejo pomagati, le nova bulimična dekleta boš spoznala in ugotovila da nisi sama s tem, kar te bo še spodbudilo k nadaljevanju. Zdravniki zdravijo le posledice, žal, psihiatri pa te poslušajo oz. te pripravijo, da začneš sama misliti. Res je, da ko boš izgubila 4 kg boš hotela še štiri itd. Začni se zavedati, da si, ne glede koliko si stara, zase in za svoje zdravje odgovorna izključno ti sama, in ti si tista, ki boš nosila posledice.Irena ti je povedala da pride v telesu do neravnovesja elektrolitov kar ima za posledico nenadno smrt. Res ti želim, da se začneš zavedati kako grozno se igraš s svojim življenjem in da s tem prenehaš čimprej.
Sama ne boš našla prave poti. Sama sem se na enak način prepričevala, vendar brez uspehov. Bruhala sem neprestano. Vzrok ni v tvoji debelosti, temveč v tebi, oz. v tvojem razmišljanju. Poišči pomoč pri zdravniku. In to čim prej. Posledice so lahko nepopravljive. Še je čas da ubereš pravo pot.
Mojca je pisal/pisala:
>
> tUDI KO BOŠ SHUJŠALA ŠE 4 KG. TI TO NE BO DOVOLJ IN BOŠ ŠE
> VEDNO MISLILA, DA SI DEBELA. BISTVO TEŽAV JE DRUGJE. EDINA
> REŠITEV JE ZDRAVNIŠKA POMOČ, BREZ NJE TI ŽAL NE BO USPELO
> OZDRAVITI TE BOLEZNI, LAHKO SE TI LE SLABŠA IN KO BOŠ V
> ŽIVLJENJSKI NEVARNOSTI PRISTANEŠ V BOLNIŠNICI.