vege
dve leti je skoraj malo kratko obdobje,namreč tebi primanjkuje vitamina B12..vit B12 se skladišči v jetrih in sicer lahko se ga nabere tudi za več let,odvisno kakšno hrano uživamo.Vitamin B12 je prisoten samo v živilih živalskega izvora….nujno obišči svojega zdravnika in mu povej,da si vegan….dal ti bo injekcijo vit.B12 in počutila se boš mnogo bolje….v bodoče boš morala razmisliti,ali boš vsake par mesecev prosila za injekcijo vitamina B12,ali pa boš zaužila tudi malo mesa….jaz tudi ne uživam mleka,jajc,niti mesa kopenskih živali,uživam pa morske sadeže in včasih kakšno belo ribo,ali tuno,ampar res zelo malo,toliko da zaužijem porebno količino vit. B12….sicer pa vse bistvene aminokisline zaužijem s sojo in njenimi izdelki..
še enkrat pa te opozarjam,da pomanjkanje vit.B12 lahko naredi veliko sranje…
Nana,najboljše za tebe bo.če pričneš uživati po malem morske sadeže in bele ribe….to so zelo lahko prebavljive živalce…poleg tega pa uživaj vse izdelke iz soje….soja namreč vsebuje vse bistvene aminokisline kot meso….vit.B12 pa boš dobila z uživanjem morskih živali….sicer pa ti priporočam dosti sadja in zelenjave in kar je najvažnejše ŽITARICE vseh vrst in kruh iz polnovredne moke (celo zrno zmleto) jaz si ga pečem sam dvakrat tedensko,ker ga v trgovini ne dobiš,ali pa je pobarvan in poln aditivov-strupov…..moj nasvet je tudi tale : ne uživaj bele moke (sladice so vse iz bele moke) ne uživaj belega sladkorja in bele soli….moko si naredim sam (zmeljem žito in uporabljam takšno z otrobi vred),sol kupim naravno morsko in si jo sam spražim in zmeljem,sladkorja uporabljam zelo malo,če pa že,uporabljam trstni rjavi sladkor….pijem zeleni čaj (antioksidanti)…..
Draga Mojca,v trgovini lahko kupiš NARAVNO SOL.To je v bistvu neprečiščena sol,popolnoma naravna,takšna kot jo je ustvarila narava-posušena morska voda…..ker je “nečista” jaz jo spražim,zaradi boljšega občutka,da je “čista”….
potem pa jo še zmeljem v mlinu za žitarice….lahko jo zmelješ tudi v kavnem mlinčku po malem…..ja pražim jo v večji ponvi ob stalnem mešanju,kakšnih 5 minut,potem jo ohladim in zmeljem….
Katka,kaj sploh pomeni gensko spremenjena soja (ali kakšna druga zelenjava)….
vsi govorijo o tem kako je GENSKO……nekaj zelo škodljivega,pa ni tako….
soja oboleva za določenimi boleznimi….zaradi teh bolezni je potrebno sojo “špricati” z raznimi za človeka škodljivimi kemičnimi popravki…..če soji popravimo GENE,zaradi katerih soja zboli,dobimo sojo,ki za te bolezni ne zboli več in je tudi ni potrebno špricati…..sedaj pa Vi meni povejte,katera soja (ali druga zelenjava) je bolj škodljiva,špricana….ali gensko spremenjena…….
kako lepo bi bilo,če bi nam ljudem že lahko popravljali gene….npr.moja mama je imela raka na želodcu….jaz sem potencialni kandidat,da bom imel raka na želodcu…če bi meni lahko ta gen,ki vpliva na bolezen-raka na želodcu,že sedaj malo “popravili”,se jaz ne bi več bal,da bom zbolel za to boleznijo…..
približno tako to gre…..danes BIO sojo (ki ni gensko manipulirana) prav drago plačujejo,pa niti slučajno ne vedo,ali je res BIO…..gensko manipulirana soja pa ni špricana…….kaj nam to pove……
komaj čakam (če bom dočakal) da bodo gensko manipulirali tudi z nami…..
imejte se lepo in uživajte čimbolj zdravo hrano in ne bojte se gensko manipulirane zelenjave,bojte se špricane……
Draga Nana!
Imam sošolko,ki je stroga vegeterjanka-kot ti in ti po pravici povem,da sploh ni podobna ženski. Vegeterjanka je že od šestega leta dalje.To se pravi že celih 12 let kar je zelo veliko. Tudi sama sem neke vrste vegeterjanka. Moj oči obožuje meso in če se le da, ga ne jem. Namreč jaz sem nasprotje tega. S tem,ko ne uživaš vseh vitaminov si lahko pridobiš še kakšno bolezen. Seveda je to tvoja odločitev,ampak želela si mnenje.
Lepo se imej
Klara