Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katera prehrana?

Katera prehrana?

Zanima me kaj menite o tuji kuhinji, kot so kitajska, mehiška, turška, srbska, makedonska, ….. katera vam je najljubša in zakaj?

meni je zelo všeč kitajska kuhinja, saj je veliko bolj zdrava kot Slovenska.

Primož

Všeč so mi italijanske jedi in kitajska kuhinja. Sicer pa mislim, da bo verjetno to všeč večini. Italijansko smo že skoraj posvojili, kitajsko pa kar dobro sprejeli.

Če se šteje za kitajsko prehrano tudi to, ko vržeš v vok zelenjavo in jo zdušiš, potem sem tudi jaz ljubitelj te hrane. Imam pa rada tudi tisto, ki jo pripravljajo v kitajskih restavracijah. Le kakših preveč pekočih omak se izogibam.

Tudi jaz imam najraje italjansko hrano.

Ampak a ne redi ta Italijanska hrana.

Sami špageti, lazanje, pašta itd… ali to jeste samo v zmernih količinah

primož

Seveda redi – a ne vidiš, kolk se o hujšanju pogovarjamo!

meni je full všeč italijanska.

kar se pa kitajske tiče: zdi se mi da imajo sako tri variante: chop-sui, kislo-sladko, ali pa arašidi… poleg tega se bojim kitajske pregovorne nehigiene… pa še precej msstna hrana je to (vsaj v restavracijah).

Meni in moji druzini je vsec tako italjanska in kitajska kuhinja.
Sem pa ze kar nekaj ljudi sprasevala, zakaj recimo italijani niso vsi strasno debeli, ker jedo veliko oglikovih hidratov.Vendar pa sem dobila razlago, da oni jedo dolgo in ne pozirajo hrane naenkrat in da recimo pri njih cez zrezek vidis slovenski Triglav, ne pa tako kot pri nas, ko je zrezek debel centi ali vec.Tako znajo oni v restavraciji presedeti stiri ure ali vec, Slovenec pa se bo nabasal v pol ali eni uri in odsel.Mislim da vse premalo ljudi pri nas je nezavestno, kaj in koliko so pojedli.Mislim, da je torej ves car v tem, da oni niso debeli, ker pozrejo toliko testenin.Pa se na olivnem ojlu kuhajo.

Mojca

Ojla Primoz!

Kaj pa pravis na knjigo, Hoces biti zdrav- proc s kuhinjskim loncem. 🙂

Ce si pravi Primoz, ti bo knjiga znana. :))

LP!

zelo se strinjam z ugotovitvijo o načinu prehranjevanja italijanov in slovencev .. je pa še nekaj, italijani ne jedo skupaj testenin in mesa, ker ta kombinacija baje precej redi. Športniki pa tudi pojejo zelo veliko testenin, ker so nasitne, ogljikovi hidrati v njih pa se baje precej hitro ‘pokurijo’ …
Kitajska hrana pri nas se precej razlikuje od tiste na kitajskem, je pač prilagojena našemu okusu. To kar je pri nas pikantno za kitajce ni omembe vredno … saj, ob vsej nehigieni, ki kitajce spremlja pri pripravi hrane, je čili skoraj edini način da se vsa ‘nečistoča’ v želodcu razkuži … : )
drugače imam pa jaz zelo rada hrano, ki se pripravi v voku, pa ni nujno da je ravno kitajska .. koneckoncev je kitajski kuhinji podobna tudi tajska, pa indonezijska pa kar je še tistih dežel tam v jugovzhodni aziji … važno je da je veliko hrustljave zelenjave, pa zelo malo mesa , ali pa kakšna pečena riba, drugače pa imam zelo rada navaden pečen krompir v pečici z veliko skledo solate ..
.. tudi arabska hrana je pohvalna, severno evropejska pa se mi ne zdi nič posebnega.

pika

Tea

ne razumem kaj misliš, če sem tapravi 🙂

Jaz jem prav vse. Mi je pa eden kolega rekel dva dni nazaj ” Ne pijem, zato bom zdrav umrl”

🙂 Rad imam kitajsko, italijansko, mehiško, turško, srbsko, itd…. najraje imam tedensko različne okuse. Rad se držim samo enega pravila, ne nabutaj se in ne jej po 8 uri.

primož

p.s.

knjigio bomo uvrstili med knjižne molje 🙂

V bistvu italijanska hrana sploh ne redi – špageti s paradižnikom in zelenjavo pa olivno olje so lahek in zdrav obrok. Pa ribe, stročnice, sadje in zelenjava. Mislim, da je to najbolj zdrava hrana ( če ne drugo je zame najboljša).
Seveda pa redi če delaš nevem kako mastne omake in daš na špagete kilo sira…

jaz ko sem prebrala to knjigo sem 2 tedna jedla samo sadje..pol pa spet normalno;))

se strinjam!!

Saj ponavadi je tako.
Ko bereš neko knjigo, se celo knjigo tega držiš

in potem je vsega naenkrat konec 🙂

Zanimivo a? 🙂

primož

Zlo zanimivo, pri meni je tudi tako, ampak ko je ne beres izgubis motivacijo.

Primoz.. ce si dobil to knjigo po posti na naslov, pol sem jaz tista ki sem ti jo poslala za prebrat.
Ce pa nisi pravi Primoz, pol pa nisi nobene knjige dobil! :))

LP!

Nikakor se ne strinjam, da je Slovenska kuhinja nezdrava, saj tipična slovenska kuhinja bazira predvsem na sočivju (fižol,…), žitaricah in žitnih kašah, zelju, repi in krompirju. Sladic slovenska kuhinja niti ne pozna veliko, meso pa je tudi bolj nedeljska zadeva.
Če pa smo se v zadnjih desetletjih razkomotili tako v pripravi hrane kot v fizičnih dejavnostih in prevzeli vse slabe navade tujih kuhinj, naslednjič, ko vas povabijo nabirati regrat ali čistiti kakšno drugo zelenjavo, pomislite dvakrat preden se izgovorite!

Ne nisem jaz 🙁

Primož

Okej pol Primoz.. pa se mi je zdelo, da tisti Primoz ureja te strani.. itd. 🙂
Razn, ce sta dva. 🙂
🙂

Uzivaj! 🙂

Kaj pa menite o Mehiški ali pa o Španski kuhinji?

Meni osebno je Mehiška še najbolj všeč, vsaj kar se tiče brezmesnih stvari.

Matej,

ali imaš mogoče kakšen brezmesni mehiški recept?

New Report

Close