Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vegeterijanci in makrobiotiki

vegeterijanci in makrobiotiki

Ali mi lahko kdo pove kakšna je razlika med vegeterijanci in makrobiotiki ? Pa tudi kaj eni jejo in drugi ne ?

draga Rina,preveč je za napisat,predvsem o makrobiotiki so napisane knjige….priporočam ti,da greš na :altavista.com in vtipkaš MAKROBIOTIKA in odprle se ti bodo strani…prebiraj in prebiraj in če ti še kaj ne bo jasno vprašaj kaj bolj konkretnega……čao….

mislim da so vegetarijanci tisti ki uglavnem ne jejo meso, makrobiotiki pa so tisti ki jedo presno hrano, sadje, žita, oreščke,

nekaj tazga se mi zdi

A niso makrobiotiki tisti, kateri se morajo prehranjevati dietno?

zelo na kratko…..makrobiotiki jedo meso,ampak zelo malo in v glavnem ribe itd….ne pa rdeče meso…….makrobiotiki jedo veliko žitaric,ampak kuhane žitarice in to zelo,zelo kuhane….čimbolj kuhane tem bolje,bolj so kuhane bolj so JANG…..makrobiotiki skrbijo predvsem za ravnovesje JIN-JANG……ampak to je že dolga zgodba……zakaj si ne preberete kaj o MAKROBIOTIKI…….pa bi potem še kaj debatirali………

aha, velja, grem študirat

Ne ravno, obstajajo namrec vegetarijanci in vegani :o)), in slednji jejo presno hrano

Ula kaj,NE RAVNO……ne razumem kaj si hotela s tem povedati….ali je kdo kaj komentiral vegetarijance in vegane…….

Hotela sem komentirani Nives,da makrobiotiki niso ravno presnojedci. Ocitno nisem bila natancna, se opravicujem.

no, obstaja ene 10 vrst vegeterianstva … tko da niso samo vege in vegani 🙂

P.

New Report

Close