kako hujšati
Spoštovani!
Precej govora je o hujšanju. Začela sem pred petimi tedni in groza zame, komaj mi gredo kilogrami dol, čeprav sem povečala telesno aktivnost in sem tudi pri hrani bolj previdna, pa se mi je zgodilo, da sem kar čez noč postala 1 kilo težja, čeprav pred tem nisem nič redilnega jedla in sem zelo malo jedla. Doslej sem izgubila samo 2 kilograma. Ali je to prepočasi in kako naj uredim, da bom hujšala tudi brez lakote? Včasih mi je celo slabo in moram nujno nekaj malega vzeti, da mi naraste krvni sladkor.
Hvala in lep pozdrav
Sonja
napiši koliko si strara,koliko meriš v višino,koliko tehtaš in predvsem napiši kaj ješ zadji mesec,napiši kaj si npr.jedla včeraj,ampak napiši vsako malenkost,ki si jo pojedla….sicer je pa možno,da si dobila “kar naenkrat” 1 kg telesne teže navzgor …prvih 10 dni hujčanja človeku zelo hitro pada teža,zakaj….zato,ker izgubimo precej vode,ki je v celicah….lahko da si pojedla kaj takega,kar se odlično veže z vodo in 1 kg je hitro tu,čisto lahko na račun vode…..no napiši kaj in koliko si pojedla npr. včeraj,bomo približno lahko izračunali energetsko vrednost,ker veliko deklet reče,saj sem čisto malo jedla,v resnici pa je lahko drugače…nekatera živila so zelo kalorična……
Spoštovani!
Stara sem 29 let, visoka 154 cm in tezka 61.5 kg. Tisti dan, preden sem cez noc dobila kilo sem imela za zajtrk rzeni kruh s semeni, med in malo masla. Obicajno pijem samo vodo, redko kaj drugega, ker nimam potrebe. Pa za malico pojem kako jabolko in tisti dan sem sla na kosilo s kolegico na pizzo brez mesa. To je bilo vse, kar sem pojedla tisti dan, vmes sem seveda delala v sluzbi in nato se v drustvu vse do vecera, spomnim pa se, da me je tako zeblo, da sem si v bliznji kavarni zvecer narocila kakav. Vem, morala bi izgubiti kakih 10 kg, najbolj problematičen je spodnji del telesa.Drugace pa cez dan pazim, kaj pojem, vendar je opažam, da najhitreje hujsam med vikendom, ko nisem tako obremenjena in bolj pocivam, cez teden pa je vse drugace, ko delam kot pedagog in poleg tega popoldne tudi umsko delam precej s pisanjem. Najbrz je sol v pizzi vezala nase vodo… Sicer pa tako in tako moram shujsati, ker sem ze navelicana svojih debelih nog in sirokih bokov. Raznim cudeznim tabletam in podobnim stvarem pa ne verjamem prevec. Včasih pa imam kakšen dan, ko sem strašno lačna.
Zelo hvaležna bom vam za pomoč
Lep pozdrav
Zelo hvalezna bom za pomoc.
Lep pozdrav!
Obstajata dve dieti za kateri sem jaz osebno že videla rezultate.
I.da kombiniraš hrano in sicer tako, da ješ recimo meso pa krompir brez solate. Ali pa meso in solato brez krompirja ali p aše tretja varianta, da krompir in solato brez mesa. To pomeni, da vedno ješ le dve različni vrsti hrane in ne ,kot imamo navado mi Slovenci, vse tri pa po možnosti še sladico.Poleg tega pa si na teden privošči 1 dan, ki naj bo samo sadno-zelenjavni in pij samo vodo ta dan. Pa še to, alkohol tudi redi.
II.obstaja knjiga mislim,da je Zdrava vitkost za vse življenje ali kratko dieta Beverly Hillsa. To si pa moraš prebrati celo knjigo. Ta gre malo bolj hitro dol, ampak problem pri vseh teh dietah je,da ho enkrat nehaš s tem, dobiš hitro kg nazaj gor.
seveda dobiš kg nazaj gor,če zopet grešiš tako kot prej…jaz ne razumem kaj si mislite da ko enkrat shujšate,da se potem lahko zopet bašete brez gibanja …seveda ne…vedno kadar hujšaš se moraš vprašati:KAJ BI JAZ PRAVZAPRAV RAD DOSEGEL….seveda vsak hujša zato,da bo lepši,da bo imel manj težav z raznimi obolenji,ki so v zvezi s prekomerno težo itd….ampak nobenega smisla nima shujšati,če se potem zopet bašemo oz.nezdravo prehranjujemo…..
shujšati sploh ni nobena umetnost in kako shujšamo na najbolj enostaven način…črtamo maščobe,sladkarije,izdelke iz bele moke in jemo namesto tega več zelenjave in sadja in npr.testenine iz polnozrnate moke,rjavi riž namesto belega itd.
pa bo že samo s tem vnešeno v naše telo manj kalorij…pa ne samo manj kalorij,tudi črevo nam bo hvaležno….ampak zakaj za božjo volje je potrebno potem ko shujšamo nazaj na stara pota…tudi sladice so lahko zelo okusne iz ČRNE MOKE,brez jajc in veliko sadja…v trgovinah žal ne,zato pa jih sami pripravimo…..
predvsem ženske zelo rade hujšajo predno gredo na dopust,predno se pred javnostjo obelodanijo v kopalkah..ko pa je poletja konec (ali pa še prej) se pa zopet bašejo z mastrnimi klobasami in tortami in…..to nihanje teže je lahko zelo nevarno….
Pozdravljeni!
Mislim, da bi vam lahko koristila moja izkušnja o hujšanju iz lanskega poletja. Od takrat do danes sem izgubila skupno 18 kg in se odlično počutim. Povedati moram, da sem bila vse do svojega 29. leta vedno malo okrogla, a nikoli debela, zaradi študija pa sem se občutno poredila v nekaj letih. Potem pa je naredilo v mojih možganih “klik” in začela sem živeti popolnoma drugače kot prej. Sedaj vem, da je telo oklep moje duše, in da če oklep ne bo zdržal, moja duša ne bo imela kje ostati in se razvijati, vsi moji napori in ambicije pa bodo v življenju zamanj.
Kako sem hujšala?
V 1 mesecu in pol sem izgubila 15 kg in sicer tako, da sem jedla le do 15 ure vsak dan, jedla sem manj kot običajno, predvsem zelenjavo in sadje, zelo malo mesa. Kavo sem pila brez sladkorja. Na dan sem popila še 3,5 litre vode. Po 15. uri sem vsak dan odšla na kolesarjenje. Sprva po 5 km, potem 10 nazadnje vsak dan 30 km. Povedati moram, da mi je že celo življenje šport popolnoma “odvraten”, zato morate razumeti kakšno voljo sem morala zbrati, da sem vse to počela. Ko sem toliko shujšala, mi je visela po telesu koža in odločila sem se, da začnem s fitnesom, aerobiko in kasneje s tae-bo-jem.Uspešno – saj je moja koža sedaj popolnoma napeta.
In kako je sedaj?
Sedem mesecev po začetku hujšanja, imam 18 kg manj kot v začetku, imam drugačno življenje, jem ogromno zelenjave, vsak dan eno jabolko, “nikoli” ne jem zvečer, imam ogromno življenjske energije, novih zamisli, štirikrat na teden hodim na razne oblike telovadbe, spremenila sem zunanjost in se redno tehtam vsak dan ter nadzorujem težo. Nimam želodčnih težav, saj pijem ogromno tekočine pred jedjo, in po jedi, skupno popijem okoli 4 litre vode dnevno, včasih več, če imam večje napore. Še vedno si želim shujšati, a se zavedam, da pretiravati ne smem.
Povedati moram, da nisem uporabljala nobenih tablet, čajev, čudežnih pasov, hlačk ali maž. Šlo je vedno in še gre, za voljo. Pomaga pa če te pri tem podpirajo ljudje ob tebi, če živiš obdan z ljubeznijo, če trdno verjameš vase in si zaposlen z drugimi stvarmi kot hrano. Še vedno rada jem dobro pripravljeno hrano in se lahko pohvalim, da sem odlična kuharica zdrave hrane, ob vikendih, ko imam malo več časa seveda.
Upam, da bom lahko živela tako kot sedaj živim še naprej. Ob tem pa želim vsem, ki si želijo shujšati, da bi se spoštovali, imeli radi svoje telo in shujšali ! Želim vam, veliko volje!
LP Nataša
Nataša,
rada bi ti čestitala! Sama sem v podobnem položaju, kot ti. Rada bi povedala vsem, ki imajo težave s kilogrami, da je tak način kot si ga opisala ti najboljši (kombinacija prehrane in gibanja). Od kar hodim na Tae Bo in Body Attack sem dosti bolj sproščena in dobre volje, pa tudi veliko “cool” ljudi sem spoznala…
Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč in odgovore. Upam, da mi bo uspelo shujšati toliko kot si želim.
Jožetu pa bi rada povedala, da v moji prehrani že dolgo ni mesa. Kdaj pa kdaj pojem kakšno ribo, klobas ne jem. Zato mi ni všeč, da se razburjaš glede tega. Velja pa za druge, da je pač treba manj mesa uživati. Jaz ga sicer sploh ne maram. Moj problem je premajhna telesna aktivnost, ker imam tako delo in ker imam tudi takšne obveznosti izven dela, da večinoma umsko delam. Evo, to je tisto. Moji kilogrami pa so že tako stari, da pri 29 letih lahko rečem, da imam že skoraj 15 let enako težo. Najbolj sem se zredila v puberteti.
Lepo pozdravljeni!
Tudi jaz sem in še vedno imam preveliko telesno težo. Sem jo pa z veliko truda in s pomočjo tablet xenical uspešno zmanjšala. V 8 mesecih sem izgublila45 kg .Ni bilo lahko, a se je splačalo. Sedaj pa sem prešla na novo dieto(preizkušeno)in sicer ločevanje živil. Bistvo te diete je da ješ dopoldne samo sadje( 2 jabolka ali 2 pomaranče ),popoldne pa ločevanje živil(meso + solata-zvečer isto samo pol manj,testenine kuhane z kečapom in solata in podobno.Z to dieto se lahko izgubi 16-20 kg v treh mesecih.
Vsem ki želijo zdravo hujšati, jo toplo priporočam.Dieta je bila objavljena v 2 številki revije Rita in je res super.
Vsem ki se boste odločili zanjo želim veliko uspeha.
Še nekaj, kar ste vsi spregledali!
Hujšanje s tableti xenical; res sicer ta metoda hujšanja prihaja v modo, ker je zelo enostavna. Stranski učinki teh tablet pa so velikokrat drastični. Pomankanje volje, odmiranje možganskih celic, slablenje mišic in nasplošno velega telesa, napačno črpanje maščobe iz delov iz katerih ne bi bilo potrebno.
Poizkusite z Prozacom. Sliši se smešno, vendar ta antidepresiv zelo pomaga. Pomirjen si, voljo imaš, pa še hujšaš!
Marjeta,prosim te ne prihajaj s takimi nasveti…..brez veze…..a si ti morda to izvedela v kakšni južnoameriški nadaljevanki,npr.ESMERALDI…..kaj vse ljudje ne napišejo in nekateri temu celo nasedejo…ja saj je na internetu pisalo…..ljudje božji,kadarkoli boste posegali po takih nasvetih,se vedno prej posvetujte s svojim zdravnikom………
Dragi vsi, ki želite pomagati.
Najbolj naraven način hujšanja je seveda brez vsega. O kakšnih tabletah in ostalih stvareh sploh ne premišljujem. Saj vsi vemo, kakšna je formula za hujšanje, manj jej pa več gibanja in to je 100% zanesljivo. Eni smo pač hitrejši, drugi počasnejši. Meni gre zelo počasi, čeprav bi rada malce hitreje, ne vem, kaj bi storila. Morda bi fitnes pomagal odpraviti 10 odvečnih kilogramov? Doslej sem že 3 kile izgubila.Pa čeprav je to trajalo skoraj dva meseca. Kar neprijetno mi postane, ko slišim, da je ta pa ta izgubil 10 kil v dveh mesecih. Le kdo utegne poleg službe in vseh obveznosti še misliti na to, meni je že postalo prav stresno hujšanje.
Lep pozdrav
ida, ne se sekirat, ker od tega rit raste. 😉
sigurno je način, kako bi si usak večer uzela ene 30minutk časa pa mal pomigala okol. lahko peleš psa na en izčrpavajoč sprehod. al pa z otroki fuzbal špilaš, če so še mejhni. al pa sekaš drva al pa grabiš travo al pa greš z biciklom namesto z avtom. če pa res niamš časa potem ap usak dan skač čez kolebnico za 15 minutk. 15 minutk pa res lahko namenš športanju. lahko pa tut plešeš, plavaš, veslaš… kar je zdej poleti bolj popularno. če se preveč mučiš, potem rezultati niso tako lepi. sicer je pa bolj zdravo počasi hujšat, pa tut manjša verjetnost je, da boš to dobil nazaj. kaj ti pomaga bit brez špeha, če si pa ves čas živčna in nakremžena, ker se ti cedijo sline ob pogledu na sosedinega kanarčka, ker že celo večnost stradaš. če maš težave, ker maš prazen želodec ti pa svetujem nesladkano limonado (sveže ožeta limona+veliko vode) voda ti napolni želodec (samo ne pij več kot pol litra naenkrat, ker se ti lahko postopoma raztegne želodec), kislina v limoni ti pa da en tak sit občutek. nauči se tut jest počasi in uživat u usakem grižlaju.
srečno