Kako naj se zredim?
Zivjo!
Imam en problemček, ki se mogoče nekaterim to ne bo zdel.
Povsod se govori o hujšanju, jaz pa bi se rada zredila. Za nekaj kilogramčkov, za katere mislim, da jih potrebujem. Naj to ponazorim s številkami. Visoka sem 175 cm in težka v povprečju 53kg. Sem bolj gracilne postave ( šibke), torej nisem športnica, čeprav se rada ukvarjam s športom ob prostem času, katerega pa ni ravno na pretek. Sama sebi se zdim malo preveč koščena, drugače pa sem zadovoljna s sabo.
Sedaj se samo pojavi vprašanje, kako dobiti teh nekaj kil. Vsi jamrajo, kako jim vsaka stvar, ki jo pojejo, nabije težo. Pri meni se zgleda vse porabi. Mogoče je problem v tem, da jem nemastno hrano in lahko prebavljivo. Ob mastni hrani me boli želodec. Sama menim, da je edini način -jesti več oz. večje obroke. Vendar tukaj se vse ustavi. Ponavadi pojem kolikor zmorem..kaj več odpade. Zdravi hrani se ne mislim odreči.
Prosim koga, ki se ubada s podobnim primerom, naj mi napise svoje izkušnje oz. mnenja!
Hvala!
Tečka
Jej kombinacijo beljakovine – ogljik. hidrati, pij veliko mlečnih (polnomastnih ali vsaj 3.2) mlečnih napitkov (jagodni, bananin frape…), ki jih lahko sama pripraviš doma. K vsem jedem dodajaj sir (mozzarello) ali kislo smetano. Vsaj dvakrat na teden se za pol ure vsedi pred televizor in grizljaj kaj dobrega – hočem reči vzemi si čas zase, da se malo sflegmatiziraš! Dober tek!
Si pa res izbirčna!
Za lepše in čvrste obline ti res ne preostane nič drugega, kot intenzivna telovadba in malo večje porcije tistega, kar pač rada ješ. Toliko se boš že morala potruditi.
Sicer pa, če si zdrava in vesela, se lepo sprijazni, da si med ta suhimi. Tako kot moj oče, ki pri 70-tih poje ogromno mastnega, pa nima ne povišanega holesterola ne odvečnih kilogramov – ravno obratno, izgleda, kot nekdo, ki je ravnokar zaključil 40-dnevni post.
Živjo Tečka!
Tudi sama imam tak problem- visoka sem 176 in tehtam 52 kg.
Če te zelo moti, da si tako koščena, se ukvarjaj s športom, da si pridobiš mišično maso in s tem kilograme. Ne strinjam se, da se moraš najedati, če ti pač ne gre!
Jaz se z mojo težo ne obremenjujem, tudi s kakšnim posebnim športom se ne ukvarjam. Moram rečt, da sem s svojo postavo zelo zadovoljna. Res pa je, da je to že v genih, saj imam tudi zelo drobne kosti (mojemu zapestju se vsi smejijo, ker je tako “suho” ;)). Pa kaj morem…
Tudi sama ne maram kakšnih mastnih jedi, zelo rada imam zelenjavo. In ne mislim se silit, da bom jedla maščobe in s tem dobila celulit (kot ga imaš malo ti, ga imam na stegnih in zadnjicije tudi jaz)
Če te smem vprašat- koliko pa si stara?
LP