borovničevec
Našla sem tele recepte na Kulinarični Sloveniji:
1. Borovničevec
Vzamem steklenico z širokim vratom (jambo od Fructala) in vanj nasujem po plasteh borovnice in sladkor nekje do polovice ali tričetrtine steklenice, zaprem in postavim za nekaj časa na sonce (toliko, da se sladkor raztopi) potem vse skupaj prelijem z dobrim domačim šnopskom in zadeva je končana.
2.
Imam pa še en recept za pijačo, ki pa se dobro obnese na kaki žurki. Predvsem ženske ga rade pijejo pa tudi moški, ki imajo radi sladke stvari. Ta borovničevc pa pripravim na sledeči način:
2 litra belega vina (ne suhega, ker je prekislo)in pol kile sladkorja zavremo, dodamo še pol kile svežih ali zamrznjenih borovnic (ameriške niso dobre, ker ne dajo nobene barve). Še malo pokuhamo do rahlega vretja in vse skupaj odstavimo, da se popolnoma ohladi. V OHLAJENO mešanico dodamo še pol litra ruma in prelijemo v steklenice s širokim vratom (lahko tiste od fruca). Pijača se krasno prilega le če je dovolj hladna.
LP,Kaja
Naprimer v litersko posodo das borovnice, na njih nadevas sladkor (ce imate raje sladkejse date vec sladkorja, ce ne manj-ampak vseeno kake pol kile cukra). Nato na te borovnice nalijete snops, najbolje domaci, od sliv ali marelic.. in das na okensko polico. Najbolje tam, kjer posije malo sonca.
Pri nas delamo tako, .. pa je vedno dober.
Pozdrav in na zdravje! 🙂