Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika milka čokolada

milka čokolada

dobil sem pošto,v kateri piše,da MILKA POLNJENE ČOKOLADE s kremo in MILKA ČOKOLADNA KREMA,vsebujejo SVINJSKE ŽELATINE….pravzaprav so hoteli povedati,da njihove prizvode lahko uživate BREZ SKRBI,saj so oni GOVEJO ŽELATINO nadomestili,pomislite, s SVINJSKO in torej ne boste dobili “norih krav”….grozno in še enkrat grozno….jaz sem ves čas mislil,da so v teh kremah rastlinske želatine in ne razumem,kako so lahko tako neodgovorni in v ČOKOLADNE KREME bašejo ŽIVALSKE ŽELATINE………baje v GORENJKI ni živalske želatine,pa še domača je……….

Ni se dobro že navsezgodaj tako razburiti. Slab začetek dneva. Potem človek brez ene konkretne kave ali recimo čokolade sploh k sebi ne pride. Presenetljiv podatek – tale o živalskih maščobah v čokoladi (Kaj potem vegetarjancem sploh še sladkega ostane?). Me ima, da bi preverila, pa (na srečo) nimam pri sebi nobene Milke. Tudi sama se ob branju sestavin na artiklih večkrat sprašujem, kaj se skriva za raznimi emulgatorji, takimi in drugačnimi dodatki. Na čelni strani pa nas k nakupu vzpodbuja ogromen napis BREZ KONZERVANSOV, ali kaj podobnega (Pol pa svizec zavije čokolado…). Dejstvo je, da je “industrija” za čim večji dobiček pripravljena marsikaj narediti. Se speljati tudi na precej tanek led. Tuja in domača. S to razliko, da je mogoče tuja bolj predrzna. Ker je dlje v tem poslu. In ker je večja. Bolj znana. Že dolgo mi je jasno, da je res domače, brez škodljivih dodatkov, samo tisto, kar sama pridelam. Ali moji znanci. Pa še tam ima okolje svoje kisle prste vmes.
Pravzaprav me res vznemirjajo dodani živalski geni v rastlinah. Si predstavljaš prašičkove gene v slastnem sočnem paradižniku? Zaskrbljujoče!!!

Kaj vse človek ne zve na tem forumu. Mogoče se bom pa zdaj lažje odpovedala čokoladi (ki jo imam na smrt rada). Morda bi res mogla malo več prebirat tele etikete.

jest ne vem kaj se tok razburjate, kaksnega izvora pa mislte da je mleko!?! kravica nam je dala mleko, no zdej pa se zelatino.. zato pa je krava na ovitku:)

Ti si carica! Jaz tut tko pravim! Od tega nau nobenga pobral, sploh dons tok ene svinjarije vase že podihamo, da je to sam kaplja v morje!!

v bistvu ne gre zato,da nas “ne bo pobral”….gre za to,da človek ve,kaj je v teh čokoladnih kremah,kaj so nam zamolčali……nekateri ljudje pač jedo mleko,sir,jogurt..mesa pa ne jedo…..spet drugi ljudje jedo goveje meso,ne jedo pa svonjskega mesa iz različnih vzrokov,tudi zaradi verskega prepričanja (muslimani) in ti ljudje jedo milka čokoladno kremo,ker so prepričani,da če že je kaj notri je “krava”,no pa ni tako ,ker je notri “svinja”……a razumete…..ne moremo biti tako prekleto brezbriži in kar kimati in se kar z vsem sprijazniti……nasprotno,potrebno je na takšne stvari na glas (kar se da na glas) opozarjati in pritiskati na takšne goljufe kot je npr. MILKA CORPORATION…….ljudje,ljubi SLOVENČKI ne bodite tako prekleto pohlevni….imejte se radi,spoštujte sebe in druge in ne dovolite prehrambenih gigantskim korporacijam da Vas imajo za norca….in ustvarjajo na Vaš račun in goljufiv način tako velike dobičke……

Ja Jože mene ti je uspelo prepričati,da bom vsaj 5* prej premislila,ko bom naslednjič kaj kupila.Je pa že res,da zmečejo noter vse živo sam,da jih pride ceneje in da oni na veliko potem služijo.Zato pa ne moreš zgrešit razen s strupi pri sveži zelenjavi in sadju.
LP 🙂

Čau!!
Dobro jutro!! Če bi vedli, kaj vse jemo, bi postali vsi presnojedci. Kaj si vedel, da citronska kislina ( ali E330) dela raka in je zelo nevarna – poglej malo po trgovini koliko proizvodov jo vsebuje ( še posebno sadni sokovi in sladkarije).
Kar se tiče svinjske masti pa si vedel, da so lahko nekatere rastlinske maščobe – na etiketah namreč ne piše od katere rastline, ampak na splošno rastlinske – še bolj škodljive kot živalske – v industriji dajo notri razna cenena pokvarjena olja XY, ki so zelo nevarna.
Btw – prvič čujem, da ima Milka želatino. Kaj pa vitaminske kapsule, ki vsebujejo želatino??? Zakaj pa naj bi želatina sploh škodovala? ( to mislim res vpr., ker res ne vem)
Jaz če se le da kupujem hrano brez aditivov, čim bolj preprosto in čim manj predelano ( sicer sem nora na čokolado, samo vedno preberem na etiketi, da nima rastl. maščob )
BYE

Jaz že nekaj časa vem, da čokolada Milka vsebuje živalske maščobe (sem brala v nekem nemškem časopisu), pa kaj potem? Meni je všeč in če sem jo do zdaj jedla, jo bom še naprej. Če bi bilo to kakorkoli strupeno, je sigurno ne bi prodajali. Sicer pa, vsak dan s hrano zaužijemo toliko strupov, da se zaradi take malenkosti ne splača sekirati. Kdo ti pa garantira, da je bio solata, ki jo kupiš na tržnici po še enkrat višji ceni, res bio? Prosim vas!

Jože, a moraš ti res vse pokvarit? Še tisto kar je dobro, nam poskušaš priskutiti z takimi izjavami. Pa sem ti že enkrat na tem forumu povedala, da svinjarije so skoraj vsepovsod, samo ponavadi tega ne razglašajo naglas. Tako je bilo in tako bo.
O.k., razen v tvojem sojinem mleku pa tega ni. Čeprav tam so pa druge zadeve, katere bi lahko rekli da tudi niso ravno neoporečne.

če ti tako rečeš mimi bo že držalo…….imej se lepo ob milka čokoladi….saj res,zakaj pa ne probaš GORENJKE….mmmmmmm……

jože,

a ti mogoče v Žitu delaš??

Ne vem, meni Gorenjka ni všeč. Ravno prejšnji vikend sem dobila eno 300 g z lešniki, pa sem pojedla samo en košček. Če bi bila Milka, je že ne bi bilo več. Se mi zdi, da ima Milka čisto drug okus.

Jože – men na žalost Gorenjka in Milka dobro tekneta. Bolje bi bilo, če mi nobena ne bi – ha ha . Je pa Gorenjka precej zasoljena – mmmm – smo pa dobili ta veliko kilsko za novo leto pod drevešček – prav nič se ji nismo upirali moram priznati.

ne,ne…..ne delam v žitu…….bodite brez skrbi,da nikomur ne delam reklame,ne takšne ne drugačne…….sicer pa je na tem forumu tako da nekateri pišemo prispevke,spet drugi pa to prebirajo in imajo določene pripombe,pohvale…..spet eni se kregajo,hudujejo…..ampak na koncu koncev vsak od nas prostovoljno sodeluje tukaj in če najde kaj uporabnega za sebe OK,če ne pač ne…mislim da kakšne pretirane jeze eni nad drugimi ne bi smelo biti…..jaz poizkušam predvsem zdravo živeti in če komu kdaj kaj “pametnega” svetujem in nekateri to potem upoštevajo sem lahko vesel za njega seveda……..če pa se komu zdi,da nakladam,pač tega ne bo verjel in ne bo tako ravnal……bog pomagaj,vsak skrbi za svoje zdravje kakor mu paše…….jaz za sebe vem kako in kaj in bom še kdaj kaj napisal,kaj prispeval,da boste nekateri lahko bolj kvalitetno živeli….če boste hoteli seveda……….

Moji mami pa je prijateljica, ki dela v Žitu povedala, da hrana, ki jo pri nas izdelujejo oz. predelujejo veliko bolj zdrava, kot uvožena. Menda so pri nas veliko bolj stroge zahteve (zakoni) kot v npr. v Evropi in da bo za njih (Žitu) z Evropsko unijo lajže ne pa težje. Jaz sedaj kar raje kupim slovenske izdelke kot pa uvožene (čeprav so dražji).
lp

Ja mislm halooooooo! Prasickov gen v paradizniku – pa saj to ne pomeni, da ob ugrizu v paradiznik naletis na koscek mesa! Gen je samo zaporedje nukleotidov, ki kodira encim in ce je ta encim v paradizniku koristen, zakaj ga ne bi uporabili?

New Report

Close