Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika izostanek menstuacije

izostanek menstuacije

Stara sem 16 in že od osmega razreda sem se ukvarjala s preveliko težo. Ok, nikoli nisem bila debela, sam nekaj kg preveč in to sem želela odpraviti. Letos marca pa sem se odločila, da spremenim način prehranjevanja in sem črtala sladkarije, začela jesti sadje ter začela s tekom. V teh štirih mesecih sem zgubila 6kg in menstuacijo (sedaj imam 155cm in 42kg). Ne vem zakaj sem jo izgubila saj nisem nikoli stradala, ampak samo uvedla zdravo prehrano.

Mislim da imaš za svojo višino zdaj malo premalo kilogramov – tvoj BMI (body mass index) je 17, naj bi pa bil med 19 in 25. Ampak ne vem če je to že toliko premalo kg, ali pa je za izostanek menstruacije krivo še kaj drugega. Mogoče bi morala do ginekologa.

pojdi do ginekologa in se posvetuj .. izostanek menstruacije je lahko res samo posledica spremembe načina življenja, lahko je pa vzrok tudi kje drugje …

Po mojem da niti nimas tolko premalo kg, glede na to da si visoka le 155 cm.Mogoce je vzrok za izostanek menstruacije v tem, ker si v tako kratkem casu toliko shujsala.Tudi meni se je to zgodilo, vendar sem s scasoma spet dobila menstruacijo.Najboljse pa bi seveda bilo da gres k zrdavniku in se z njim posvetujes.

Pozdravcek !!!

New Report

Close