Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika dieta-zelna juha

dieta-zelna juha

Lp,

Zanima me, če ima kdo izkušnje z “dieto” zelna juha in kakšne rezultate vam je dala?

Nataša

Če misliš s tem juho, ki jo skuhaš iz določene zelenjave (po receptu), potem pa teden dni ob njej ješ določeno hrano – jaz sem jo že večkrat jedla. Če želiš kaj več zvedeti o njej, ali pa kdo drug, piši, pa opišem celoten potek diete.
M.

Jaz sem tudi probala s to dieto. Je zelo uspešna samo po kakšnem tednu ne moreš več niti videt juhe – kaj šele da bi jo jedel.

LP

Lp,

Najlepša ti hvala za odgovor. Ja zanima me ta juha in te prosim, če mi lahko opišeš celoten potek diete in kakšne rezultate ti je dala.

Že vnaprej se ti zahvaljujem za odgovor,

Nataša

Moja mama pa nima dobrih izkušenj s to juho, saj jo je jedla 1 teden in ni prav nič shujšala. Je pa mogoče to zaradi tega, ker je pred tem 2 tedna hujšala z dieto UKC in je bila takrat ko je jedla zeljno juho ravno v fazi mirovanja.

Tudi moja mama se je občasno drži in pravi, da se po njej zelo dobro počuti.

Če je to tista juha, katero jaz mislim, je ogabna. Prvi dan gre, pa drugi tudi še, tretji dan sem bila pa rajši lačna, kot da bi jo samo poskusila. Logična posledica: pri meni nobenih rezultatov (niti pol kile ne).

Mojca, te povsem razumem, čeprav ne bi rekla, da je ravno ogabna. Vendar celo jaz, ki imam zelo rada zelenjavo, nisem zdrzala. Zato še bolj občudujem mamo, ki ji to uspeva, čeprav je nora na meso. In opazno shujša v trebuh – za točne kilograme je pa še nisem vprašala – res je pa tudi, da včasih zdrži tudi 8 dni ali še kak dan več.

ali nam lahko zaupate recept?

Tole sem našla na Internetu.

The Cabbage Soup Diet is based on a fat-burning soup that contains negligible calories.
The more soup you eat the more weight you should lose, but do not eat soup only or you
will become malnourished.

If the diet is correctly followed it should cleanse your system of impurities
and give you a sense of well-being with weight loss. Avoid alcohol, bread and
carbonated drinks. As with any other diet care is required and you should
consult your doctor if you have any health concerns.

Day One: eat only fruit and as much soup as you like.
Drink unsweetened tea, black coffee, cranberry juice and water.

Day Two: eat raw and cooked vegetables (avoid peas, sweetcorn, dry beans):
at dinner reward yourself with a large baked potato and butter, and
eat as much soup as you like, but no fruit.

Day Three: mix days one and two, eat as much fruit, vegetables and soup as you
like but no baked potato.

Day Four: eat as many as eight bananas, skimmed milk and as much soup as you want.

Day Five: you may have 300-500g (10-20oz) beef (or chicken or fish) and a large tin
or six fresh tomatoes. Try to drink 6-8 glasses of water and be sure to eat
the soup at least once.

Day Six: eat 2-3 beef steaks with salad or fresh vegetables (no baked potato)
and soup at least once.

Day Seven: brown rice, fresh vegetables and unsweetened fruit juice,
eat as much as you like, plus soup at least once.

INGREDIENTS FOR SOUP

3 large onions
1 large green pepper
1 head celery
Half a dark green cabbage
Tin of chopped tomatoes
1 pack onion soup mix
3 vegetable stock cubes

METHOD

Cut all vegetables into small pieces.
Place in a saucepan with the rest of ingredients, cover with water,
season and simmer until vegetables are soft.
Blend if preferred.

Ojla!
Ja, moj recept je zelo podoben tistemu v angleščini. Ker pa imam ravno čas, bom natančno opisla “mojo juho” in osebne izkušnje z njo.
Na drobno sesekljaš in skuhaš:
– 8 čebul
– 1 večjo glavico cvetače
– 2 zeleni papriki
– 1 gomolj zelene
– paradižnik iz konzerve (sama uporabim konzervo pelatov in še 2 zelo zrela, sveža)
Začiniš po želji s soljo, poprpm, tabaskom, čilijem, petršiljem, govejo kocko.
Ker pride materiala kar precej, juho lahko hraniš v hladilniku več dni in si posamezni obrok pregreješ. V teh vročih dneh svetujem, da juhe skuhate manj, največ za tri dni.
Juhe poješ kolikor hočeš (raje več kot manj), poleg ješ spodaj opisano, piješ lahko vodo, nesladkani čaj in kavo, sokove brez dodanega sladkorja. Pijač z mehurčki ne smeš, prav tako ne alkohola, še 24 ur po končani dieti. Sedem dni ješ, poleg juhe seveda, še:
1. dan: sadje po želji (ne banan!)
2. daj: zelenjavo po želji (ne fižola, koruze), za večerjo lahko pečen krompir na maslu
3. dan: sadje po želji
4. dan: tri banane z jogurtom z manj maščobe ali posnetim melkom
5. dan: 6 paradižnikov, lahko goveje ali piščančje meso (25 – 30 dkg), nujno spij vsaj 8 kozarcev tekočine (vode)
6. dan: zelenjavo po želji, lahko goveje ali piščančje meso tudi 2 ali tri zrezke
7. dan: dolgozrnati riž.
Sama sem z onenjeno dieto že večkrat spravila dol kakšen kilogram na hitrco, res pa je, da sem se diete DOSLEDNO držala (pogoljufala sem le pri količinah, npr. 5 banan- 4. dan, tudi 10 paradižnikov – 5. dan). In ničesar drugega iz seznama. Juha je boljša, če je zeljenjava res na drobno nasekljana, še posebej čebula. Vedno sem pazila, da sem jedla takoj, ko sem bila lačna. Ali juho ali kar je pač na seznamu za določen čas. To je pomembno, saj če enkrat res postaneš lačen, ti lahko motivacija pade. Jaz sem teden dni že zdržala, posebej pozimi, ko sem se spomnila, koliko denarja sem dala za sestavine (pozimi je vse dražje). Pa pred očmi sem imela to, da vse skupaj traja le teden dni in res pomaga! Pomaga predvsem tako, da se sprazniš, bolj lahkoega se počutiš, še posebej kakšen dan po končani dieti. Zato: ob hujšanju ne stopajte vsak dan na tehtnico, morda se boste zaradi tekočine in sadja počutile nekoliko “napihnjene”, počakajte do konca. Jaz sem včasih dieto potegnila še za dva ali tri dni. Od sadja sem jedla predvsem jabolka in pomaranče, od zelenjave pa zeleno papriko in kumare, pa tudi zeleno solato sem zabelila s kapljico olivnega olja in domačega kisa. Lahko se zgodi, da se okusa juhe prenasitiš po treh ali štirih dneh, pomembno pa je, da jo še naprej ješ vsaj enkrat na dan! Jaz sem zaradi izkušenj, ko sem dieto že večkrat ponovila, juho jedla cel teden le enkrat na dan, ampak za zadnji obrok (ob 19-ih). Težko boste ob juhi zdržele po npr. tedenskem zažirranju, ker bo želodec raztegnjen in boste pogosto lačne. Po končani dieti pa je prav fino, ker se tudi želodec skrči in kasneje ne morete več pojesti večjih količin hrane pri posameznemu obroku. Večkratno podaljševanje diete ni zdravo! Gre predvsem za “čiščenje”, pomembno je, da se tudi po končani dieti pravilno prehranjujete!!! Le tako bo njen učinek ostal in ne boste dobile izgubljenih treh, štirih, močnejše tudi šestih kilogramov! Ja, kilogrami gredo dol prdvsem iz trebuha (ne izgubi se le napet ali napihnjen trebuh, dol gre maščoba!)
Upam, da boste z dodatkom vam ljubih začimb skuhale okusno juhico in z njeno pomočjo zgubile kakšen kg!
Če je še kakšno vprašanje, sem na voljo!
M.

zdravo,

osebno sem tudi probala to juho samo da namesto cvetače poznam recept kjer gre zelje.

Pripomnila bi nekaj, po enem tednu pa tudi po dveh tednih nikakor ne zgubiš maščobo na trebuhu, ta proces traja veliko več časa kot nekaj tednov, namen te dietne juhe je samo čiščenje organizma oz. praznjenje črevesa, nič več. Če veliko uporabljate diete bi že morali vedeti da se maščobe začnejo topiti komaj po 3 do 4 tednih diete v kateri zmanjšaš vnos maščob.

Toliko, sicer sem bolj pristaš spememb prehranjevalnih navad, kot pa raznih diet,

Zdravo!

Zanima me če si ti pri tej dieti izgubila tudi kaj obraza.Mislim tako če si izgubili ličnice na obrazu,kajti jaz tega namreč nočem.Hvala za odgovor!

Aja pa še nekaj a si s to dieto izgubila tudi na nogah (stegnih,ritki)

Lepo pozdrav Manja

New Report

Close