Najdi forum

Školjke

Živjo,

zanima me ali ima kdo kakšen recept za pripravo školjk (npr.dagenj) ali škampov, ki pa so že očiščeni in zmrznjeni.
Možno kaj podobnega buzari a preverjeno, saj sem poizkusila na buzari a ni bogvekaj.

Hvala v naprej in LP.

Iris

Hellow!

A si ze slisala za skoljke pizdice- tako se jim rece (po domace) kr je tisto kar pojes v skoljki podobno ‘pizdi’.Ful so dobre, samo se mislim da ne dobijo zamrznjene.Moras jih ocistit pol pa samo skuhas v vodi.Mmmm…

Iris,kaksno buzaro si pa pripravila,rdeco ali belo.Jaz namrec pripravim okusno rdeco buzaro.
Na tak nacin lahko prpravimo vse vrste skoljk in skampov.Njammmm!!!

Vrtnica zivjo,

pripravila sem rdečo buzaro na sledeci nacin:

olivno olje zlij v posodo, da pokrije dno, dodaj normalno veliko glavico cesna, 1dl nasekljanih pelatov (paradiznik), 0.5dl rdecega vina, petersilj in ko mesanica zavre dodaj se rake (0.6kg oz.jaz sem dodala školjke neočiščene). V pokriti posodi naj se vse skupaj dusi do 10min., po zelji lahko dodas se sol, poper, in chili ali peperoncino (macinato-zmlet) za pekoc okus.

Ko sem naredila zgoraj omenjen recept s škampi (celimi) je bilo super, z očiščenimi školjkami pa ne ravno najbolje.

Please, daj mi še ti tvoj recept, pa da vidim ali je kaj drugace.

Hvala v naprej in LP

Iris

Jaz tudi pripravim rdeco buzaro,recept pa mi je zaupal eden od kuharjev.Zmeraj ko se te jedi lotim,je jed res bozanskega okusa.
Takole:

Na olivnem olju preprazim cebulo.Dodam kar dosti cesna..(zaradi arome,ga mora biti kar precej) cisto na drobno sesekljanega.vse to skupaj malce prazim na olju na cisto malce ognja,da se cebulica in cesen le malo zarumenita.Ce boste cesen prevec prazili..bo postal crn..jed bo grenka in zanic.
Nato pridenem paradiznik,na kocke narezan,seveda brez lupine.(celega vrzes v krop in koza poci..in se lepo odlusci.)Dodam zacimbe,kot so lovorjev list,bazilika malo origane,sol,poper in malo vegete.Vse to skupaj kar nekaj casa prazim,da se paradiznik cisto razpusti.Vmes dolivam vodo po potrebi.Ko vidim,da je nekako omaka malce zgoscena in paradiznik skoraj ze napol razpuscen,potem pridenem skampe,ali katerokoli vrsto skoljk.Skupaj vse kuham ,dodam belo vino in na zmernjem ognju jed pocasi kuham tam recimo se 20 minut.Vedno pazim,da je dovolj tekocine,na koncu pa omako dokoncno zgostim takole:
Na maslu preprazim drobtine,da malo porjavijo,ne prevec.Vse to vmesam v omako se par minut pokuham in jed je gotova.Dober tek!
P.S.Upam,da sem navedla vse zacimbe…ker sem nahitro pisala..lep pozdrav..ce sem kaj pozabila se pa ponovno oglasim.Ampak mislim,da sem celo bistvo zajela.Bye….

Poskusi tole z dagnjami (meni je ful dobro):
Školjke daš kuhat, da se odprejo, potem pa prazno polovico odlomiš.
V maso zmešaš malo margarine, parmezan in zdrobljene arašide. Masa naj bo gosta. Potem daš na vsako školjko eno žličko mase, školjke zložiš v pekač in jih pečeš do zlate barve. Poskusi!

Najlepša hvala za vse recepte. Bom poizkusila še kaj ta vikend spackati.

Vrtnica, tvoj recept se sliši super, tako da ga bom obvezno probala. Mogoče bom jaz dodala še kaj petršilja.

Skratka žedodca poln vikend.

Iris

Sej sem vedla,da sem pozabila na petersilj,brez njega seveda ne gre!
Zelim ti Dober tek!!!

New Report

Close