KAJ NAJ JEM
najprej en lep pozdravček,
stara sem 16 in ful bi rada shujšala., sedaj sem se odločila, da jem samo kosilo (vem da je napaka), ampak gre po časi v 1tednu sem shujšala 2kg!!! Mislim da mal prehiter hujšam, sprobala sem že na 1000diet, a pri nobeni nisem zdržala, sedaj pa sploh nisem lačna”””
a ve kdo dobro dieto??
Kaj naj ti rečem? Na tem forumu in ostalih je nasvetov nešteto. Večino sem prebrala, nekaj upoštevala, na koncu pa ugotovila, da je zadostovalo tisto staro ” manj jej”. Pa ne tako kot ti – samo kosilo. Predvsem zajtrk, pa lahko kosilo, pa zelenjavna večerja, pa veliko veliko gibanja.
Meni je bilo najtežje opustiti ziste prigrizke – piškotek tu in tam, pa sladoled, pa košček ali dva čokolade… sedaj v primeru krize po sladkem pozobam nekaj rozin, popijem kozarec vode in gre.
Veliko veliko uspeha ti želim pa naj bo dieta katerakoli.
prav lepo pozdravljena,
meni se tudi zdi, da je prehudo, to kar delaš predvsem zato ker si še v dobi rasti in nujno potrebuješ hrano-pa ne sladkarije.naj ti povem iz izkušenj da sem pred leti delala enako pa sem shujšala vendar sem tudi menstruacijo izgubila za nekaj mesecev,ko pa sem končala svojo “dieto” sem se ponovno zredila,ker sem si privoščila vse prej izgubljeno.saj veš sama,da v hitrem času ne moreš izgubiti maščobe temveč samo vodo in mišično maso.zato ti svetujem da ješ zdrav zajtrk(takoj ko vstaneš kozarec vode z iztisnjeno limono,en sadež-jabolko naprimer,nato pa še polnozrnat kruh,jogurt…)čez oploldan spiješ veliko vode.za kosilo pa kaj bolj lahkega -veliko zelenjave,pa pazi na kombinacije.popoldan pa samo še sadje.ne vem poskusi meni je pomagalo skozi moraš imet veliko samodisipline in volje pa ti bo sigurno uspelo,seveda je obvezno tudi gibanje.rezultati bodo 100%ampak si moreš vzeti čas in ne pričakovat kar v enem tednu 3-4 kg manj.veliko sreče in uspehov ti želim
maja
Živijo !
Moraš se zavedati, da po tako zelo hitrem hujšanju, dobiš še hitreje nazaj nove kile, pa še kakšno več in tako se začne začaran krog. Če je treba dosti shujšati, je treba počasi za dolgotrajen uspeh. Jej sadje in zelenjavo in še enkrat sadje in zelenjavo….Jej polnozrnat kruh namesto belega, pusto meso, brez svinjine, sladkarije odpadejo na celi črti, alkohol prepovedan – ti odpre apetit. Če se en dan pregrešiš, še ni konec sveta. Drugi dan začni znova.Če si pomagaš s kakšnim čajem za hujšanje v zmernih količinah, tudi ne škodi.
Veliko uspeha !
To hujsanje vsekakor ni ucinkovito. Po dieti bos pridobila 2x vec kot si sedaj izgubila. Zelo verjetno je da si izgubila precej vode in ne mascobe.
Samo z dieto ne bos shujsala. Kile bos zgubila, mascobe pa bodo se vedno tam kjer so bile, izgubila bos vecinoma vodo. Svetujem ti kratkotrajno nizko OH dieto, 14 dni. Veliko aerobne aktivnosti, zjutraj na tesce. Kot dodatke lahko uporabljas laneno olje [2-3 zlice/dan in jabolcni kis]. Pred aerobnimi vajami zjutraj spij skodelico kave – pomaga pri kurjenju mascob. Pri izgubi teze moras vedeti, da ni vse kar izgubis mascoba, ampak tudi veliko vode