Shujsevalne tablete
Draga Tinkara,
takih komercialnih nategov je malo morje. Od tablet za hujšanje, do krem proti celulitu, naprav za hujšanje. Žal je tako, da je še vedno najbolj učinkovita metoda manj in pravilno jesti in dovolj gibati. Vsako hujšanje na hitri rok povzroči le to, da se potem spet zrediš nazaj, saj si v teku hujšanja dejansko odteguješ od ust, potem pa te hrana spet mami in prideš nazaj na težo pred hujšanjem ali pa se celo zrediš. Telo je treba počasi navajati na drugačen ritem in sama začutiš, da se bolje počutiš in da ti v bistvu hrana, s katero si se basala včasih, sploh ne paše več tako. Včeraj sem imela doma hecno situacijo : (hujšati sem začela 3.aprila) –
kupila sem 2 čokoladi, eno za sina, eno pa za hčerko. Spravila sem jih v omaro. Zvečer sem prišla domov od telovadbe in čokolad ni bilo v omari. Sina sem vprašala kje so, pa je rekel, da jih je skril pred mano. Pa sem mu rekla, da me tudi pod razno ne mamijo več. Dejansko sem ne spomnim, kdaj sem pojedla kakšno čokolado, niti torte, niti belega kruha.
Zato ti svetujem, da ne zapravljaš denarja za tablete ampak da rajši več migaš in tako pokuriš tisti višek kalorij, ki bi šle v špeh. Jaz naredim vsako soboto, ko sem prosta, od 10-20 km s kolesom pa še na Šmarno goro ali Rašico grem.
LP, Kaja
Pozdravljena Kaja!
Hvala za odgovor.
Trenutno sem na 90 dnevni dieti, s katero izgubis v 90 dneh od 19 do 25 kg. Vecina, ki je s to dieto hujsala jim je uspelo, pa tudi tezo so obdrzali, pomembno je, da se res drzis diete.
Namen diete pa je pravilno kombiniranje hrane, kot je ze bilo veckrat na forumu omenjeno oz napisano.
Ja, gibanje pa je res pomembno, vsak dan se vozim s kolesom, razen, ko vreme ni lepo. 14 km na dan.. ni tako dosti, ampak bolje nekaj kot pa nic.
Na dieti sem pa od 21.05. Ne dolgo, ampak upam, da mi bo uspelo.
S temi tabletami ne bom poskusala, pa se predrage so, in ce ne pomagajo je samo razocaranje.
Je pa res, da ko se spravis na dieto bi rad cimprej pokuril vse kalorije, samo, da bi cimprej shujsal, vsaj jaz sem tako.. Pol pa vedno dobim vse nazaj pa se malo zraven..
Ne vem, zakaj me ne izuci.
Lep pozdrav!
Hujsanje je v osnovi zelo preprosto, porabiti moras vec kalorij, kot jih spravis vase, najvecja napaka, ki jo ljudje delajo, pa je to, da mislijo, da bojo sedeli doma pred TV-jem in shujsali.
S tem imam dosti izkusenj in sem prisel do zakljucka, da se zares zanesljivo in zdravo hujsa samo s FIZICNIM TRENINGOM. Kaksni 2 leti nazaj sem zacel bolj kontrolirano jest (ne manj, ampak bolj zdravo) in zraven kolesarit, potem pa me je kolesarstvo tolk potegnilo, da lahko pojem kar hocem, pa se ne bom zredil, seveda pa kolesarim 3-5x na teden po najmanj uro do dve.
No, zgleda, da bom morala spet zamenjati vzdevek, da se ne bomo mešali med seboj. Si bom dala še številko. Prej se mi je zdelo rahlo brez veze, ko so se kregali, kdo je bil prej Marjan, zdaj vidim, da je res “hecen” občutek, če ima nekdo isto ime.
Tinkara, pa ti bom še malo napisala svoje izkušnje, da ne bom samo nakladala. Pred osmimi leti sem nehala jesti meso, hkrati sem spremenila tudi prehranjevalne navade. Ker sem zelo rada jedla dobre stvari, je bilo v začetku kar težko, predvsem sem “trpela” pri držanju reda. Zjutraj zajtrk (prej nisem jedla nič), potem še štiri obroke, vedno ob približno enakem času. V osmih letih sem s tem načinom izgubila deset kil, težo imam zdaj normalno, prej sem bila nekaj pretežka. No ja, sicer ti ta dolgoročnost verjetno ni preveč všeč, samo, ko se spomnim tistih neuspešnih diet in fint, ki sem jih izvajala pred tem, vidim, da je le tak način tudi uspešen. Bližnjice po moje itak niso preveč zdrave, je pa res, da če imaš več kilogramov, da se s spremembo prehrane v začetku tudi izgubi več. Glede fizične aktivnosti: nisem ne vem kakšna športnica, fitnes me še ni videl, aerobika tudi ne. Hodim v hribe, se vozim s kolesom, plavam le poleti… Sicer sem pa zadnjič brala, da so ugotovili, da “lenuhi”, ki se v športu ne zaganjamo preveč, živimo dlje 🙂
Tinkara,
točno to hočem dopovedati mladim dekletom , ki bi rade hujšale. Nobena dieta na kratek rok ne more biti uspešna. Spremeniti je treba stil življenja.V začetku je res težko, potem pa se navadiš,ti pride v kri in sploh ne veš več, kako je bilo včasih. Kar pa se športa tiče, se tudi strinjam s tabo – zmerno je najboljše.
LP, Kaja
POzdravljena Nika!
Tukaj ti posiljam dieto, sorry, da si tak dolg cakala..
Dieta
Cilj te diete je, poleg izgube odvečnih kilogramov, sprememba metabolizma v organizmu, kar je zagotovilo, da bomo po končani dieti obdržali željeno težo.
Dieta traja 90 dni in v tem času boste izgubili 18-25 kg. Če boste dieto prekinili prej, ne bo prišlo do spremembe v metabolizmu.
ZAJTRK: je vseh 90 dni enak
SADJE (2 jabolki, ali 2 hruški, ali 2 pomaranči…. Ali pest drobnega sadja)
Dieta se vedno začne s proteinskim dnevom in se po sadnem dnevu začne znova!
VRSTNI RED DNI SE NE SME SPREMINJATI!!!
1 DAN
Proteinski dan
KOSILO: 2 kuhana ali pečena zrezka, kos kruha, solata v neomejeni količini, 2 dcl juhe brez zakuhe. Namesto mesa lahko pojeste 3 jajca ali sir v enaki količini kot meso.
Mlečne izdelke lahko uživate samo ta dan.
Juho obvezno popiti ob koncu obroka.
VEČERJA: Jeste enako hrano kot za kosilo (brez juhe); če ste za kosilo jedli meso, ga morate jesti tudi za večerjo, isto velja za jajca in sir, količina naj bo za ½ manjša.
2 DAN
Škrobni dan
KOSILO: Jeste lahko fižol, grah, lečo, riž, krompir, obvezno kuhan. Uporabite lahko naslednje začimbe: sol, poper, vegeta, ketchup, kuhan paradižnik in origano. Ob tem pojeste kos kruha in solato.
VEČERJA: enako kot za kosilo, vendar v manjši količini (količina vsega kar jeste naj bo za kosilo poln globok krožnik, za večerjo pa pol manj!)
3 DAN
Ogljikovi hidrati
KOSILO: Kuhane testenine z dodatkom začimb (glej zgoraj) ali pizza samo s ketchupom ali katerokoli drugo slano pecivo v količini pizze.
VEČERJA: 2 manjša kosa torte ali 3- 4 kosi peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno 1 rebro čokolade za kuhanje.
4 DAN
Sadni dan
Pri vseh obrokih uživajte sadje.
Moj nasvet: pri enem obroku uživaj samo eno vrsto sadja!
Enkrat mesečno morate imeti vodni dan, ki mora obvezno slediti vitaminskemu dnevu, sledi pa mu proteinski dan.
Kavo in čaj lahko pijete v neomejenih količinah, vendar brez sladkorja.
Po končani dieti lahko jeste normalno, za zajtrk pa še 90 dni jejte sadje. Če v naslednjih 3 mesecih bo dieti izgubite še 3 kg, je prišlo do spremembe v metabolizmu.
Dieto smete ponoviti šele po 3 mesecih.
Zaželjeno je kontroliranje pritiska in krvne slike.
Veliko užitkov in uspeha!!!
Pa se kaj oglasi na forumu in povej, kako ti uspeva!
Lep pozdrav!