Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika poletna kosila

poletna kosila

Pozdravljeni,

Vedno bolj mi zmanjkuje idej za kosila. pripraviti jih moram že prejšnji dan, ker mož in tast jesta že pred mojim prihodom. Ker pa nista vešča kuharja, morjo biti jedi čimbolj zgotovljene. Prosim Vas za ideje, se mi zdi da kuham iz teda v teden enako.
Hvala za pomoč.

Zdaj je čas za nadevano papriko,ki je naslednji dan še okusnejša.Zraven paše pire krompir,to pa bosta ja zmogala skuhati tvoj mož in tašča sama.
Poskusi še z lazanjo.Narejeno samo pogreješ drugi dan.Jaz jo naredim takole:
Skuham pašto za lazanje in nato posebej prepražim čebulo dodam mleto meso,sol poper,vegeto.V pekač položim plast testenin,nanjo položim prepraženo mleto meso z začimbami,nanj polijem zmešano jajce s kislo smetano,nato naribam še okoli 15-20 dag sira in nato položim še eno plast testenin.Čez vse to ,na koncu, polijem z 2-3dcl mleka in pečem 35-45 min,da dobijo testenine lepo zapečeno barvo.
Zraven obvezno paše solata iz svežih kumar ali druga mešana zelenjava.
LP : )

Jaz sem pa na kulinarični Sloveniji zasledila en zelo preprost recept s stročjim fižolom: ga narežeš (tam piše na 1cm, ampak jaz sem delala večje kose) in skuhaš. Polovico ga streseš v pekač, nanj naložiš prekajeno meso (v mojem primeru je bila to klobasa), čez zliješ 1 kislo smetano zmešano z malo mleka in 1 jajcem ter začinjeno po okusu, na vse to naložiš sir. Pečeš pol ure na 190 st.C
Preprosto in dobro!

Zdaj,kaj najboj čaka na drugi dan,recimo golaž,zrezki v omaki,ričet(te stvari so običajno drugi dan boljše,nato fižlova juha-hrenovka,bučke v omaki-polpet,telečja ali piščančja obara-žganci uni ta hitri,super je tudi gozdna omleta,to smo enkrat jedli z familijo v eni gostilni.Recepta niso hoteli povedat,sem ga pa kar zadela.Gre pa takole;
daš malo olja,popražiš mal čebule,dva stroka česna in dodaš na kocke narezane svinske zrezke(dva ali tri )nato dodaš na drobno narezano bloško klobaso(so dobre,dajo fin okus in kar je najbolj važno niso mastne)kocko za juho,malo timijana.košček paradižnika,sol,peteršilj in rdečo papriko.Na koncu narediš malo zameta.
Nato narediš iz jajca omleto,saj veš za eno osebo v lončku zmešaš dva jajca in na vročem olju spečeš.
Na omleto nato naložiš prej omenjeno omakco in omleto prepogneš.Zraven ponudiš zeleno solato,ali kako drugo,je super in tudi lahko stoji.
Pa še kakšen štrudl lahko narediš,če se ti da….
LP

New Report

Close