Najdi forum

holesterol

Zanima me kako na naraven način znižati holesterol ? Ali res pomaga jutranje pitje jabolčnega kisa ?

Predvsem je potrebno gibanje,pa spet gibanje in spet gibanje.

Holesterol se super znizuje z kombinacijo gibanja in diete, kar pomeni cimmanj ali nobenih konzerviranih stvari.To je , nobenih pastet, klobas , hrenovk , juh iz vrecke in ostalih koncentratov kot vegeta itd.Izbirati je potrebno med pustimi kosi perutnine ( prsa ) in pure ( prsa ).I zogibati se je potrebno mastnega mleka in mlecnih izdelkov in tudi sirov.Hrana mora vsebovati cim vec sadja in zelenjave, po moznosti surovega ali cim manj prekuhanega.Omejiti je potrebno vnos mascob oz z prehrano preiti na olivno olje.Taksen nacin zivljenja pa se priporoca se dalje, ne pa da se preneha z zdravo hrano, ko je holesterol znizan.Saj sste verjetno seznanjeni, kaksno skodo lahko povecan holesterol naredi v telesu.ce pa vas se kaj zanima, kar vprasajte

Lp Mojca

Jaz bi dodala, da je tudi stres eden izmed dejavnikov, ki zvisuje raven holesterola, pa alkohol in kajenje.

Poglejte si na tole stran. Je zelo poučno napisano.

http://med.over.net/za_srce/holesterol.htm

LP,Kaja

Recept za zmanjševanje holesterola mi je povedal starejši gospod.Na vsako solato lahko tudi kaj drugega da sesekljan pelin.Sam si je holesterol popolnoma odpravil.Zjutraj pije žličko deviškega olivnega olja,počaka 20 minut nato šele použije zajterk.Je vse v mejah normale.Sedaj je popolnoma zdrav.

New Report

Close