paradižnikova juha
En odkacen Rp /
Sesekljaj pol ali celo cebulo in jo preprazi na olivnem olju.umakni z ognja.Olupi dve jabolki in razrezi na koscke.Olupi tudi tri paradiznike in jih narezi na koscke.Paradiznik in jabolki dodaj k cebuli in zalij z vodo Posoli, po zelji lahko tudi posladkas z rjavim sladkorjem.Dodaj malo bazilike in vse skupaj zmiksaj z palicnim mesalnikom.Na koncu lahko juho pogrejes ali jo ponudis hladno.Moji otroci jo obuzujejo, tudi midva z mozem jo.Je zelo dobra in polna vitaminov, ker ni prekuhana.Pa dober tek
Lp Mojca
Pa še en navaden recept:
Paradižnike popariš in olupiš. Odstraniš, kar je za stran in jih stisneš skozi mrežasto cedilko. Lahko dodaš vodo – odvisno, koliko paradižnika imaš in kako močan okus ti ustreza. Dodaš stisnjen česen, sol, baziliko, peteršilj; lahko tudi kanček sladkorja – spet odvisno od okusa. Namesto rezancev pri nas to juho vedno jemo z rižem, ki ga lahko skuhaš posebej. Topla ali hladna – prava stvar za poletne dni!