Najdi forum

Buhtlni

Zivio bralke,

A mi lahko ena napise recept za buhtlne. Sem jih naredila po Vandelini vendar niso dovolj rahli.

Lep pozdrav,
Petra

Jaz imam recept doma, vendar ti lahko povem, da je kisla smetana kot “rahljalec”.
Bom poiskala.

Moja mama naredi krasne, samo je trenutno na dopustu. Pride pa v nedeljo in potem ti priskrbim recept.

Evo mene. Že imam.
Potrebuješ:
1 kg moke
1/2 l mlačnega mleka, 6 dag kvasa, 12 dag sladkorja, 4 rumenjake, ščepec soli, limonino lupinico nastrgano, rum, kislo smetano, 1 žlico maščobe.

V moko narediš jamico, po obodu potreseš sol, v sredino daš kislo smetano, sladkor, rum, maščobo in vzhajani kvasni nastavek (mleko, žlička moke, sladkorja in kvas), potem počasi vmešavaš moko med tekočino. Vmešavaš, nato stepaš, na koncu pregneteš. Pustiš vzhajati, ponovno pregneteš in oblikuješ. Oblikovan izdelek (isto je za rogljičke, štruklje, potico,……..) nadevamo in ga damo v pekač,(v katerem je veliko margarine raztopljene) ter pustimo hajati. NAto premažemo z stepenim jajcem in damo v pečico na 180C, pečemo do 1 ure, odvisno kako težko je testo.

Upam, da ti bo uspelo. Recept je že 500 x preizkušen.

Najlepsa hvala Mimi. Bom preiskusila tvoj recept :)))

Petra, ti je uspelo?

Mimi! Pravkar sem tudi jaz prepisala recept. Preden ga preitkusim-koliko smetane?A poleg 4 rumenjakov še eno jajce posebej za premazat? A samo ena žlica maščobe za v testo (super-ponavadi je vsaj pri potici več margarine)?
Hvala!!!

Mimi:
Nisem se preiskusila. Ko naredim ti takoj napisem porocilo!
Hvala,
Petra

Maja, ja za premaz potrebuješ posebej eno jajce. In pa, ja, samo ena žica olja gre v testo, če ga daš več postane premastno in pretežko. Jaz delam vedno po tem receptu in so krasni.
Ni za kaj, pa sporoči mi kako ti bo uspelo.

Aja, jaz dam cel kozarček ali pa 3/4 kozarčka kisle smetane, ker je to rahljalec in so potem izredno rahli.

Mimi, hvala! Bom naredila med vikendom in ti v ponedeljek sporočim če ostajajo…

Meni je uspelo, upam da je tudi Petri. Sicer nisem porabila čisto vse moke (jo dodajam postopoma), mi je pa recept všeč ker vsebujemalo maščob. Mimi, hvala!

Zivjo!
Sem se pridruzila, ker sem ravno hotela peci buhtlne – prvic! Zanima, koliko mascobe gre za pekac in kako se oblikujejo buhtelni. Moja soseda jih je enkrat pekla in so bili nekam cudne oblike.

Hvala!

Dober tek vsem, ki pecete!

Zdravo,
Ves da jih nisem se naredila. Ta vikend smo zaceli doma hujsati (beri ne jesti sladkarije) in tako jih nisem poiskusila narediti. Naslednjo nedeljo si jih bomo privoscili zagotovo. En dan na teden se lahko pregresimo.
Lep pozdrav,
Petra

To me pa zelo veseli, Maja. Krasno, samo da so ti uspeli.

New Report

Close