sangria
Hojla!
Originalni recept za sangrio naravnost iz Spanije iz nekega tamkajsnjega lokala se glasi:
1/2 l rdecega vina (od nasih vin je najboljsa Metliska crnina)
4 dl ananasovega soka ali soka od grenivke
1 dl ruma
sadje (banane, jabolka, pomarance, breskve, slive, hruske)
sladkor po okusu.
Vse sestavine skupaj zmesas in pustis stati vsaj en dan, da se sadje napoji. Postrezi ohlajeno!
Lp Peter
Vidim, da imaš dostop do interneta; torej v enega od iskalcev vpiši “sangria” in dobila boš toliko naslovov strani z recepti, da vseh tudi pregledala ne boš. Izberi recept, ki bo najbolj ustrezal tvojemu okusu (jaz na primer ne maram ananasa). Kasneje pa tako ali tako več ne gledaš receptov in kar sama začneš eksperimentirati.
Ajme, ste smotani.
Prepričana sem, da Che še zdaleč ni pričakoval odgovorov v stilu: pejt v Mercator, pa kup tisto v tetrapaku. Če nimate pravega odgovora, rajš ne pisat. Sangria je pač ena perfektna stvar in ne tista v tetrapaku. Sploh pa sangria NI sadje + vino. Halo???
Torej, tisti originalni španski recept je cool, mislim pa, da ima pri sangrii predvsem domišljija veliko vlogo. Vino + žgane pijače + sadni sokovi. In še drobna skrivnost: Limonin sok, sladkor, cimet, lahko tudi nageljnove žbice in recimo sok (če ostane od sadja v konzervi) skupaj prevreš in zmešaš z ostalimi sestavinami. Super, vam rečem, samo pazite na količino cimeta. Meni se je že zgodilo, da sem ga stresla preveč.
Bistvo sangrie pa je, da mora biti narejena najmanj dva dni preden jo pijete, da se sadje napoji s tekočino.
Tako, uživajte ob pripravi in v pitju.