Najdi forum

sangria

Nikjer na forumu nisem zasledil te teme.Toda v teh vročih, poletnih dneh bi prišel prav kak dober recept za sangrio. Ima kdo kako idejo kako se jo najbolje pripravi?

Veliko različnega sadja – agrumi, jagode, lubenica, melona , breskve, in veliko leda ter lahko črno vino daš v vrč, počakaš da se sadje napije vina in potem piješ. Dobi se tudi vino za Sangrio

Da bo slo hitreje, lahko v Austriji kupis Sangrio in ji dodas dosti leda in kaksen koscek limone in drugega sadja.Ni potrebno cakati, da se sadje napije.Na zdravje

lp Mojca

Hojla!

Originalni recept za sangrio naravnost iz Spanije iz nekega tamkajsnjega lokala se glasi:
1/2 l rdecega vina (od nasih vin je najboljsa Metliska crnina)
4 dl ananasovega soka ali soka od grenivke
1 dl ruma
sadje (banane, jabolka, pomarance, breskve, slive, hruske)
sladkor po okusu.
Vse sestavine skupaj zmesas in pustis stati vsaj en dan, da se sadje napoji. Postrezi ohlajeno!

Lp Peter

Drugače pa jo lahko kupiš tudi v Mercatorju. Jo imajo na policah. Imenuje pa se Don ……..(uff ne morem se spomniti)

Vidim, da imaš dostop do interneta; torej v enega od iskalcev vpiši “sangria” in dobila boš toliko naslovov strani z recepti, da vseh tudi pregledala ne boš. Izberi recept, ki bo najbolj ustrezal tvojemu okusu (jaz na primer ne maram ananasa). Kasneje pa tako ali tako več ne gledaš receptov in kar sama začneš eksperimentirati.

Ajme, ste smotani.
Prepričana sem, da Che še zdaleč ni pričakoval odgovorov v stilu: pejt v Mercator, pa kup tisto v tetrapaku. Če nimate pravega odgovora, rajš ne pisat. Sangria je pač ena perfektna stvar in ne tista v tetrapaku. Sploh pa sangria NI sadje + vino. Halo???
Torej, tisti originalni španski recept je cool, mislim pa, da ima pri sangrii predvsem domišljija veliko vlogo. Vino + žgane pijače + sadni sokovi. In še drobna skrivnost: Limonin sok, sladkor, cimet, lahko tudi nageljnove žbice in recimo sok (če ostane od sadja v konzervi) skupaj prevreš in zmešaš z ostalimi sestavinami. Super, vam rečem, samo pazite na količino cimeta. Meni se je že zgodilo, da sem ga stresla preveč.
Bistvo sangrie pa je, da mora biti narejena najmanj dva dni preden jo pijete, da se sadje napoji s tekočino.
Tako, uživajte ob pripravi in v pitju.

New Report

Close