Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za kruh

aparat za kruh

Lep pozdrav!
Zanima me, ce ima kdo aparat za peko kruha (tisti v katerega baje zvecer natreses sestavine, sprogramiras in se zbudis ob vonju sveze pecenega kruha)? Kako ste zadovoljni?
Ali se lahko v njem pece tudi polnozrnati kruh ali je treba mesati z belo moko?
Hvala za odgovore!

Ne, še nisem slišala.

Aparat za kruh (neke neznane nemsko/ameriške firme) imam že več let in ga lahko res priporočam. Najbolje je v začetku natančno slediti navodilom oz. priloženim receptom, ki so malo drugačni, kot če kruh pečeš v pečici; kasneje pa lahko po svoje eksperimentiraš. Najbolj zanesljivo uspe navaden bel ali črn kruh, z malo volje do poskušanja pa tudi polnozrnat oz. tak z raznimi dodatki. Navadno ga sicer ne pečem čez noč, ker včasih rad “prekipi” in je potem vse popackano, ampak podnevi pa stvar odlično funkcionira in res ne rabiš nobenega dela – le odmeriš sestavine, vklopiš in čez dve uri že diši po pečenem kruhu. Najbolje pa je to, da je zanesljivo brez vseh dodatkov oz. da ga lahko prilagodiš svojemu okusu in potrebam.
LP, Jasna

Zdravo,
kje pa se ga kupi in koliko stane? A je ciscenje komplicirano?

Jaz sem tudi slišala od nekoga, ki ga ima, da je super. Kupiš ga lahko v prodajalnah z belo tehniko, pa tudi v Mercatorjevih hipermarketih. Cene so tam nekje od 20.000,00 do 35.000,00, odvisno od modela.

Nataša.

Jaz ga nimam, ima pa ga prijateljica. Zelo ga pohvali. Ponoči ga ne uporablja, ker med mešanjem in stepanjem preveč ropota in ker imajo med kuhinjo in spalnico le pregradno steno , jih to moti.

Peče vse vrste kruha – velikokrat ga v aparatu le zamesi, potem pa npr. naredi slastne male žemljice, ki jih speče v pečici – polnozrnate, koruzne, ….

pozdravljeni,
glede aparata za kruh samo vse najboljše.Moj je znamke HITACHI in je popolnoma neslišen, zato ga uporabljam izključno ponoči (kaj je lepše kot
svež doma narejen kruh zjutraj).Čiščenja sploh ne rabi, saj ko je narejen
samo vzameš posodo iz aparata in iz nje streseš kruh,posoda pa ostane popolnoma čista.
Za uspeh je potreben sveži kvas, drugače kruh ne “ustane”.
Enostavni recept (brez mleka):230ml vode,400g moke, 15g kvasa,10g olivnega olja, žlička soli in žlička sladkorja. Ostalo lahko improviziraš…..dodaš sezam ali mak ,sončnično seme itd…

L.p.

Neno,ali si aparat kupil pri nas……….

kje pa se dobi aparat te znamke (pri nas ga namrec ni) -ali je kaj drazji od ostalih? Brala sem, da ponavadi kruhi, peceni v teh aparatih ostanejo ‘zbiti’, niso hrustljavi… Zato bi se rada res pozanimala katerega se splaca kupiti (predvsem za polnozrnate kruhe).
Hvala za nasvet!!!

Hojla.
V napredkovem dom-oprema imajo enega od “severin”(26.000SIT ).Ima možnost elektronske nastavitve programov glede na vrsto moke-kruha.Kruh naj bi se pekel od recimo 20.00 ko vstavimo sestavine , pa do 7.00 zjutraj ,ko je pečen.Vmes naj bi se testo pregnetlo , vzhajalo in speklo (mogoče še kaj ? ).Možnost peke do 1kg.
Zanima me poraba el., ki pa predpostavljam da ni posebno velika saj je moč aparata le 450W pa če peče vsega 2 uri je to 1kW/h el.energije ,kar ni prav veliko.Če se motim naj me kdo popravi.
Tudi jaz nameravam kupiti aparat , bom pa počakal , da dobim možnost poizkusiti kakšen kruh “pride ven “.(ali se ga da hrustljavo zapeči ).
Zanima me če ima že kdo izkušnje z njim.Pa če “moje ugotovitve ” veljajo tudi za ostale “pekače “.
Hvala za nasvete l.p. ajwa

Ja Jože, aparat za kruh je bil kupljen pri nas, dobil sem ga pa pred 10.leti za poročno darilo…….ni slabo,ne?

Neno,kako pa se prime mešalo za testo med peko…..namreč vsi aparati imajo v posodi mešalo za testo (kot kakšna vetrnica) in ta vetrnica se zapeče v testo in na tem mestu je potem kruh poškodovan, ko to izvlečeš…..ali pa je pri tvojem stroju to drugače………če mi prosim še to sporočiš….hvala ti…..

Ja Jože, točno tako kot praviš, to je majhna stepalka, široka 10 in visoka 2 cm, ki se zapeče v kruh, vendar je kruh pokončen (cca 15x15x25cm) in ostane ta mala “brazgotina” spodaj. Kruh pa, ko izvlečeš, se ves loči od posode in stepalke.

Poznam prijateljico, ki ga ima in ga zeloo pohvali, pece pa izkljucno polnozrnat kruh,..recepta zal ne vem, ampak kruh je prva liga

morda veš tip aparata-firma…….

HITACHI HB-B100.

Pred dnevi sem kupila aparat za kruh – Severin.

Zanima me, če ga kdo od vas ima in naslednje:

– kaj naredite, da se lepo rjavo zapeče (pri meni je skoraj bel)

– kako se naredi (kakšna moka) polnozrnat kruh?

ali aparat nima možnosti, koliko naj se zapeče……ponavadi imajo manj,srednje in zapečen……
kako misliš kako se naredi moka…….polnozrnat kruh je narejen iz zmlete pšenice….celo zrno je zmleto in nič dodano in nič odvzeto…POLNO-ZRNAT….

Jože!

Ima 4 možnosti. Dala sem na 3. (2. je srednje pečen). Mogoče bi morala dati na najvišjo.

ali je sedaj kaj bolj zapečen ? Tudi jaz se navdušujem za nakup vendar mi imamo radi dobro zapečeno skorjico.

Limonca!
Ti sporočim, ko bom ta vikend spet pekla.

Kot sem obljubila, se oglašam.

Ta vikend sem pekla polnozrnat, ki je bolj rjav, ampak mislim, da je bil kar lepo zapečen in lepe barve.

New Report

Close