aparat za kruh
Aparat za kruh (neke neznane nemsko/ameriške firme) imam že več let in ga lahko res priporočam. Najbolje je v začetku natančno slediti navodilom oz. priloženim receptom, ki so malo drugačni, kot če kruh pečeš v pečici; kasneje pa lahko po svoje eksperimentiraš. Najbolj zanesljivo uspe navaden bel ali črn kruh, z malo volje do poskušanja pa tudi polnozrnat oz. tak z raznimi dodatki. Navadno ga sicer ne pečem čez noč, ker včasih rad “prekipi” in je potem vse popackano, ampak podnevi pa stvar odlično funkcionira in res ne rabiš nobenega dela – le odmeriš sestavine, vklopiš in čez dve uri že diši po pečenem kruhu. Najbolje pa je to, da je zanesljivo brez vseh dodatkov oz. da ga lahko prilagodiš svojemu okusu in potrebam.
LP, Jasna
Jaz ga nimam, ima pa ga prijateljica. Zelo ga pohvali. Ponoči ga ne uporablja, ker med mešanjem in stepanjem preveč ropota in ker imajo med kuhinjo in spalnico le pregradno steno , jih to moti.
Peče vse vrste kruha – velikokrat ga v aparatu le zamesi, potem pa npr. naredi slastne male žemljice, ki jih speče v pečici – polnozrnate, koruzne, ….
pozdravljeni,
glede aparata za kruh samo vse najboljše.Moj je znamke HITACHI in je popolnoma neslišen, zato ga uporabljam izključno ponoči (kaj je lepše kot
svež doma narejen kruh zjutraj).Čiščenja sploh ne rabi, saj ko je narejen
samo vzameš posodo iz aparata in iz nje streseš kruh,posoda pa ostane popolnoma čista.
Za uspeh je potreben sveži kvas, drugače kruh ne “ustane”.
Enostavni recept (brez mleka):230ml vode,400g moke, 15g kvasa,10g olivnega olja, žlička soli in žlička sladkorja. Ostalo lahko improviziraš…..dodaš sezam ali mak ,sončnično seme itd…
L.p.
Hojla.
V napredkovem dom-oprema imajo enega od “severin”(26.000SIT ).Ima možnost elektronske nastavitve programov glede na vrsto moke-kruha.Kruh naj bi se pekel od recimo 20.00 ko vstavimo sestavine , pa do 7.00 zjutraj ,ko je pečen.Vmes naj bi se testo pregnetlo , vzhajalo in speklo (mogoče še kaj ? ).Možnost peke do 1kg.
Zanima me poraba el., ki pa predpostavljam da ni posebno velika saj je moč aparata le 450W pa če peče vsega 2 uri je to 1kW/h el.energije ,kar ni prav veliko.Če se motim naj me kdo popravi.
Tudi jaz nameravam kupiti aparat , bom pa počakal , da dobim možnost poizkusiti kakšen kruh “pride ven “.(ali se ga da hrustljavo zapeči ).
Zanima me če ima že kdo izkušnje z njim.Pa če “moje ugotovitve ” veljajo tudi za ostale “pekače “.
Hvala za nasvete l.p. ajwa