Najdi forum

Skampki

V Intersparu sem zadnjic kupila 1 kg skampjih repkov, ze olupljenih…pa me zanima ce pozna kdo kak dober recept zanje. Men so odlicni z ocvrtim jajckom, zelo pa me zanima kako bi naredila koktajl. Vsi drugi recepti so vec kot dobrodosli.
Hvala

Pozdravljena!

Zame so škampi najboljši po starem dobrem receptu moje babice.
Najprej na olivnem olju prepražiš česen (veliko česna), dodaš malo peteršilja,
nato pa škampe.
Dušiš (in večkrat premešaš) kakšnih pet minut, nato malo posoliš, popopraš
in zopet dušiš.
Po kakšnih 15 minutah posuješ po škampih nekaj žlic drobtin, premešaš, dodaš še malo peteršilja in spet dušiš.Priprava ne traja dlje od 30 minut (odvisno od velikosti škampov). Nekaj minut pred koncem priliješ kakšen dcl belega vina.

Pa ne pozabi!!! Omaka je sanjska – ne je pustiti. Najbolje je vanjo pomakati kruh.
PA DOBER TEK!

Živjo,

će so škampi že olupljeni so ponavadi skuhani že v nekaj minutah (5-10).

Jaz jih velikokrat tudi mariniram v marinadi iz sojine omake, ki ji dodam česen, čili omako, sol, poper, limonin sok. Nato pa jih prepražim na malo čebulice, dodam vino, malo paradižnika in zmešam s testeninami.

Dobra je tudi omaka, kot jo je predlagala Renata, (brez drobtin) če ji dodaš še paradižnik. Z njo preliješ riž ali testenine in pustiš stati nekaj minut, da se okusi prepojijo. Jaz ponavadi ne pretiravam s česnom, ker lahko zaduši okus škampov.

Lahko narediš tudi koktail. Škampke skuhaš, ohladiš in jih preliješ z omako (recepta ne vem na pamet; je pa iz majoneze, jogurta, začimb – pobrskaj po kakšni knjigi).

Dober tek!

New Report

Close