vlaganje kumaric, paprike, rdeče pese
poizkusi
kumare
10 kg kumar
1 l kisa
2 l vode
3-žlice soli
5 žlic sladkorja
šalotka, koper, poper, česen
zavremo pripravljeno maso, kumare malo prevremo, jih naložimo v kozarce, jih zalijemo z vročim kisom, zaprte kozaarce obrnemo narobe in jih zavijemo v deko ali kaj podobnega in jih pusstimo, da se ohladijo.
če imaš rada boj kisle
3,20 kg kumaric
2 l kisa
1,35 l vode
6 žlic soli
8 žlic sladkorja
VLAGANJE PESE
PESO SKUHAJ V SLADKO SLANI VODI DO MEHKEGA, JO OLUPI IN OHLAJENO NAREI NA REZINE.VZEMI SOLATNI KIS,MEANICO VINSKEGA KISA IN KISA ZA VLAGANJE, GA RAZREDČI NA ENO TRETJINO, OSOLI IN DODAJ KUMINO,TER ZAVRI.
Z NJIM PRELIJ PESO IN DOBRO PREMEAJ, DA SE PESA VPIJE SOKA. NALOI JO V KOZARCE IN VLIJ NANJE PREOSTANEK KISA DO VRHA. KOZARCE DOBRO ZAPRI IN PASTERIZIRAJ V PEČICI 20 MINUT PRI 140 STPINJAH CELZIJA. OHLAJENE SPRAVI ZA OZIMNICO.
VELIKO SREČE ALENKA