Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika užitnost, že pripravljene hrane

užitnost, že pripravljene hrane

Živ,

zanima me, ali kdo ve, koliko časa je naprimer še zdrav oz. neškodljiv pripravljen goveji zrezek v naravni omaki? Nikoli nimam občutka, koliko časa je kakšna hrana še “užitna”, razen seveda svežega mesa.
Mogoče je neumno vprašanje ampak z možem sva še sama (brez otok), in ne pojeva prav veliko, ker pa sva oba iz velikih družin, žal še vedno včasih skuhava preveliko količino hrane.
Ali obstaja kakšno pravilo za shranjevanje že pripravljene hrane?

Hvala, Teja

V redno čiščenem hladilniku 100% počaka 24 ur, vendar ne jej samo na hitro pogretega na sobno temperaturo. Velja samo za zrezke v naravni omaki, nikakor ne za zrezek z gobami.
Kljub temu poizkusi z manjšimi porcijami, saj je hrana veliko bolj okusna, če je malo zmanjka, kot da ostane. Ali pa si priskrbi kužka.

LP, Mik

Samo ena zanimiva cvetka o gobji juhi.V gostilni jo vedno pripravijo v naprej in jo potem samo pogrevajo…toliko o pogrevanju gob…tako so mi vsaj povedali…premislite ali povprasajte v gostilnah, predno narocite kaksno gobjo juho ali kaj podobnega…

Lp Mojca

Mojci

Se strinjam, vendar ne jem nikoli gobove juhe v gostilnah, pa tudi želodec me do danes (nekaj čez 600 mesecev), hvala Bogu, še ni bolel.

LP, Mik

Mik, prav lepo je od nekoga slisati, da ga v toliko mesecih ni bolel zelodec…ponavadi je slika drugacna…ze v rosnih letih bolecina v zelodcu…zalostno…a ne ?

Lp Mojca

Jaz ti priporočam,da si kupiš večji hladilnik z zamrzovalno skrinjo,ko ti kaj ostane enostavno zamrzneš in imaš gotovo jed za naslednje kosilo,ker je tako zamrznjena hrana užitna tudi po več mesecev.
Jaz naprimer,ko kuham golaž in podobne stvari skuham namensko večjo količino nato pa razdelim v posodice (plastične za skrinjo) in zamrznem in imam tako skuhano še za par kosil.
Upam da sem ti vsaj malce pomagala.
LP ):

New Report

Close