Najdi forum

bucna semena

Kaj vsebujejo posusena bucna semena in ali spadajo v dietno prehrano.Isto me zanima za ananas.
Hvala

Vlado je pisal/pisala:
>
> Kaj vsebujejo posusena bucna semena in ali spadajo v dietno
> prehrano.Isto me zanima za ananas.
> Hvala

Vlado je pisal/pisala:
>
> Hvala

Kaj vsebujejo bucna semena in ananas
Hvala za odgovorVlado je pisal/pisala:
>
> Hvala

ANANAS
– izboljša razmerje beljakovin v telesu
– razbremenjuje trebušno slinavko
– deluje odvajalno, blaži edeme
– ponmaga pri driski
– pomaga pri sončarici
– odstranjuje starostne pege (sok)
– encim bromelain preprečuje strjevanje krvi in izboljšuje prekrvavitev
– znižuje krvni tlak, blaži vnetja, sprošča mišičje

Nedozoreli plodovi lahko poškodujejo zobe, ker imajo veliko kisline.

Če ješ meso je zelo zdravo pojesti vsake toliko kakšen svež ananas , papajo ali mango ker razgrajujejo beljakovine v aminokisline in s tem pomagajo telesu da se ne nabirajo v njem strupi. Ananas v konzervi nima nobene vrednosti, samo svež je OK.

BUČE: so primerne za shujševalne diete in bolnike, ki imajo protin in revmatizem. Imajo tudi odvajalni učinek (bučna kura). Meso buč vpliva tudi na funkcijo vranice (po kitajski tradicionalni medicini).

BUČNO SEME: že od davnih časov velja za zdravilo proti črevesnim zajedalcem (trakuljavosti). Bučno seme namreč vsebuje snovi, ki škodujejo črevesnim zajedalcem in jih odganjajo. Bučno seme olupimo, ga stremo, in pripravimo kašo s presnim mlekom. Pri trakuljavosti vzamemo okoli 100 semen. Če imajo otroci gliste (podančice) , damo okoli 15 semen. Tudi zelo trdovratno ribjo trakuljo lahko odpravimo iz črevesja z bučno kuro (z bučnimi semeni). Pri težavah s prostato je priporočljivo prevreti zdrobljeno bučno seme (okoli 5 zrn) in popiti čim bolj vroč prevretek.Bučno olje ima podoben učinek kot sončnično pri zniževanju celotnega plazemskega holesterola.

New Report

Close