kitajska hrana
Meni recimo so dobri riževi rezanci s tremi dodatki, mravlje plezajo na drevo, svinjina s bambusom in gobami, mongolsko, ocvrt piščanec ali račka, chopsi, spomladanski zvitki so zakon za predjed. Jaz obožujem kitajsko hrano in sem kar preveč reden gost v restavraciji. Dobra je tudi govedina s čebulo.
Sicer pa vprašaj kaj je kaj pa ti bodo povedali. Še najtežje prebavljivo je sladko kisla kombinacija, ker je nismo navajeni. Pa tudi ribe imajo drugačen okus.
Ojla!
zame je najboljša kislo- pekoča juha, solata iz sojinih kalčkov, rezanci oz. špageti z jajčki in porom. Dobro je tudi raca, mongolska pojedina.
Sicer pa jest ne grem več v kitajske restavracije, ker si mi zdi, da ni preveč zdrava hrana. Npr. juha kislo- pekoče juhe je sicer izvrstnega okosa, vendar je želatinasta. Želatino pa delajo iz kostne moke.