Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika alergija na plesni & konzervanse

alergija na plesni & konzervanse

Prev lep pozdrav,

upam da se bo našel kdo, ki bo pokukal na tole mojo zadevo in mi morda lahko svetoval, ter povedal kaj več iz svojih izkušenj. Jaz sem alergična na konzervanse (večino njih), na plesni in seveda nekatere ostale stvari, vendar ni se težko izogniti mesu, malo težje se izogibam konzervansom, vendar pa ne vem kje vse se nahajajo plesni, da bi se lahko izognila tudi temu!
Torej, lepo prosim, če mi lahko nekdo pove, kje vse se nahajajo plesni?

Najlepša hvala za pomoč!

Marjetka

Kolikor je meni znano se plesni pojavljajo predvsem tam,kjer je potrebna fermentacija.
Kot so siri in podobno.
Zakaj pa misliš,da se je konzervansom težko izogniti.
Pač uživaš čimbolj naravno hrano,biološko,So razni proizvajalci,ki ne dodajajo nobenih konzervansov in barvil in podobno.
Je pa dobro se tem raznim dodatkom izogibati,tako ali drugače.
Torej na nek način tvoje telo ve,kaj je bolj zdravo.

Spoštovana Marjetka,

imam podobne težave kot vi, saj sem alergična na konzervanse in na umetne dodatke k hrani – danes je to praktično že povsod. Alergična pa sem tudi na svinjsko meso.

Ker imam trenutno že 11 dni kar hudo koprivnico (to je moja oblika alergije na snovi, ki jih ne prenesem) imam kar probleme, kaj naj jem in pijem. Prva naloga mi je , da se pozdravim, druga pa seveda, da ugotovim, katera hrana mi ustreza in katera ne, tako, da bom lahko ustrezno sestavljala moj jedilnik. Strinjam pa se z ugotovitvijo v drugem članku, da uradna medicina “ugotovi” na kaj si alergičen, nato pa je na nas, da sami skrbimo zase.

Če imate kakšen nasvet, se priporočam!

Lep pozdrav!

New Report

Close