kako obdržati telesno težo
Najprej vas lepo pozdravljam. Vaš forum moram zelo pohvaliti. Za vas pa imam naslednje vprašanje.
Po 6 mesečnem intezivnem hujšanju semdosegel svojo idejalno težo ( shujšal sem za 35 Kg ).Se daj pa me zanima kako to težo obdržati. Zanima me predvsem koliko kalorij dnevno moram zaužiti da ne bom več hujšal in se ne bom redil ( 6 urno lahko fizično delo ) Moja telesna teža je 70 Kg star pa sem 22 let. In kakšna hrana bi bila premerna oziroma kateiim živilom se moram izogibati.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Hijšal sem takorekoč kombinirano z individualno dijeto to ( izogibanje preprostim oglikovim hidratom, sladkorjem; s 5 obroki na dan ) in ogromno gibanja to je 1 -1,5 ure teka vsakodnevno + 1 – 1,5 ure fitnesa. Sedaj pa ko sem dosegel željeno težo se ne znam več ostrezno prehranjevati in mi teža še kar pada, pravtako pa sem narediv 14 dnevno pavzo z treningi ker se je moje počutje kar precej poslapšalo ( sem popolnoma bres energije in moči ). zato prosim če mi lahko kdo da kakšen pameten nasvet koiko kalorij in kakšnih živil naj bi zaužll da ne bi več hujšal, prav tako pa se nebi rad redil.
LP
Super! Hujsal si na najboljsi nacin (mozno da je bilo fitnesa prevec, ampak nima veze). Zdaj ti ne ostane drugega, kot da povecas vnos kalorij do te mere, da ne bos vec izgubljal teze. Zaradi 5-6 obrokov na dan imas zdaj hitrejsi metabolizem, kar je dobro. Jej se tako kot prej (brez enostavnih OH, razen kadar se posladkas :). Povecaj obroke dokler ne nehas izgubljati teze. Ce ne mores toliko pojesti, bos verjetno moral poseci po dodatkih (MRP – meal replacement, ali pa MCT olje). Prehrambeni dodatki nikakor niso le za body builderje!
Stevilke kcal ti ne morem podati. Tega se ne da kar tako. Moral bos sam najti svojo mejo, vendar to niti ni tak problem. Naredi test in prestej koliko kalorij pojes v vseh tvojih obrokih skupaj. Naslednjic vnesi vec kalorij (en obrok vec ali povecaj ostale). Fitnes ohrani (cca 2-3 na teden) prav tako tek. Nikakor ti ne bosta skodila :))
Mimogrede, ce ne mores kar takoj pojesti vec – daj si nekaj casa. Zelodec in prebavni trakt se mora pocasi navaditi na vecjo kolicino hrane.