Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Spomladanski zvitki

Spomladanski zvitki

Mi lahko kdo pove recept za kitajske spomladanske zvitke – take, ki jih dobiš v restavraciji – zavite v riževe ‘palačinkice’ z mletim mesom? Na internetu sem našla že precej receptov, a se močno razlikujejo med seboj, tako da ne vem, katerega bi se splačalo poskusiti. Ste vi že kdaj poskusili z lastno izdelavo zvitkov? Menda so riževe plošče zelo lomljive in vsebina hitro zleze ven. Kakšne so vaše izkušnje?

Poleg tega me še zanima sladko – kislo zelje: ali uporabljajo navadno ali kitajsko zelje in ali ga dejansko sladkajo s sladkorjem in kisajo z alkoholnim kisom? Sem že spraševala v restavraciji, pa pravijo, da je to kulinarična skrivnost… :))

Hvala za odgovore in lep pozdrav vsem!

sanja

Zivjo

Jaz sem ze nekajkrat delal zavitke. Doma imam kitajsko kuharsko knjigo, nekaj stvari sem pa kar poenostavil. Tisti, ki so jih probali, so bili navduseni. Ti bom povedal kako jaz naredim:

1) Za zavijanje uporabljam navadno listnato testo…. pol enega lista je dovolj za 1 zavitek.

2) Tole z zeljem je lari fari… poceni prevara. Pravi spomladanski zavitki (glede na mojo kuharico) so iz mletega mesa in sojinih kalckov. Razlika je velika, saj je s kalcki dosti boljsi okus. Kalcke naredim doma sam v mojem enostavnem kalilniku.

to je pa tudi vsa skrivnost… zacimbe, ki jih dodam so omaka hoisin, cebula in chilli v prahu

New Report

Close