Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika preveč beljakovin?

preveč beljakovin?

Redno delam vaje za moč. Po treningu vsak dan pojem dva surova beljaka, da bi pridobil na mišični masi. Zanima me če mogoče kdo ve ali preveč beljaka škodi? So morda tu kakšne stranske posledice?

Prevec surovega beljaka povzroci pomanjkanje enega dolocenega vitamina. Zakaj pa mora biti beljak surov? Ce ga skuhas bo vse OK.

jest ni panike jaz sem jih pojedo 30 pa še živim 🙂

LP, miki

aja…2 beljaka je enako nič , to je 8 gramov beljakovin, po treningu bi pa blo dobro vsaj 40g

LP, miki

Kaj si jih pojedu 30 na dan??????

http://www.21.waisays.com/egg-yolk.htm

Biotin je nujen za glukoneogenezo.. to je pridobivanje glukoze iz drugih hranil (mozgani uporabljajo samo glukozo).. v pogojih, ko je od obroka minilo recimo 8 ur. Pomanjkanje biotina lahko povzroca dermatitis in glositis. Nasteti ucinki pomanjkanja bi se lahko pokazali v primeru pretiravanja s surovimi jajcnimi beljaki.. 30 beljakov na dan par tednov bi prav lahko pripeljalo do tega. Zadeva sicer ni zivljenjsko nevarna, recimo. Ko se beljak skuha se avidin spremeni (denaturira) in ne veze vec biotina.
Poleg tega vsebuje surov beljak snov, ki razgrajuje tripsin.. to je encim v prebavnem traktu, ki je potreben za razgradnjo in absorbcijo hranil.
Previdnost najbrz ni odvec tudi zaradi salmonel. Ce bi pojedel trideset surovih beljakov okuzenih s salmonelo, bi bil zelo zelo bolan.

Če govorim v jajcih ja…sicer pa nikoli 30 jajc. 2kg skute, 360g tune, 2 litra mlekam meso + ostala hrana pa si zračunaj kolk g beljakovin je to…okrog 120 jajc če nebi blo druge hrane :)) ej od dveh beljakov res ne boš pridobil čisto nič, mišična masa se ti bo začela zmanjševat ker bi prišlo do katabolizma.

keep building

LP, miki

A ne preveč beljakovin škodi ledvicam?

Seveda ne deluje ravno blagodejno na ledvice, to je res. Vendar če hočeš nekaj dosečt moreš pač vse (predvsem prehrano) podredit cilju. Zato pa je priporočena minimalna količina tekočine (vode) 6 litrov na dan, lahko pa tud več.

LP, miki

A to pomeni, da četudi s tem škodiš svojemu telesu, torej sebi? Ne vem, vsak cilj pa tudi ni vreden, da se ga doseže.

Sem pa zasledila tudi to, da nekateri, ki bildajo, razvijejo določene mišice, medtem, ko neke druge zanemarjajo in da dosežejo, poleg cilja, tudi to, da je telo v neravnovesju.
Toliko.

Nobeno pretiravanje še ni obrodilo dobrih sadov.
Telo nam ničesar ne oprosti.
Treba je telo spoštovati,ne pa na njega gledati,kot na nek stroj za zadovoljevanje naših želja.

Sasha de še jst mau stopim v pogovor. na dan telo potrebuje 1g na kilo telesne teže beljakovin. Če beljakovine povečaš na 2,5g na kilo telesu ne škodiš ampak ga spodbudiš da se boljše in hitreje obnavlja. Ledvice v 90% pr ljudeh trpijo ker le ti ne pijejo dovolj vode ne pa zato ker jejo preveč beljakovin.

Jest kar se pa bildinga tiče ti pa dva beljaka ne bosta pomagala. Poskusi raje z mešanico 1 l mleka + sadje + 2 beljaka 3x na dan šejk. Boš vido da boš v pol leta k švarceneger.

Za zdravje pa nč se bat pa pridno trenirat.

LP Oliver

New Report

Close