krompirjeva musaka

Krompir operi, olupi in ga nareži na tanke lističe. Čebulo prepraži na olju, dodaj mleto meso, sol in po želji začimbe (rdeča paprika,poper,paradižnik.)
Vse to praži še nekaj minut, dolij malo vode in pusti še par minut vreti.
Pekač premaži z oljem in začni lepo polagati nanj plast krompirja, meso, plast krompirja, meso…… po vrhu lepo naloži krompir.
V posebnem lončku razžvrkljaj 4 jajca v 3/4 litra mleka. Polovico tega polij čez musako in daj v pečico, polovico pa pol ure preden je musaka pečena.
Dober tek



pozdravljen!
Ko jaz pripipravljam musako, krompir na polovico skuham v slani vodi,
olupim narežem na tankel lističe. Meso prepražim, dodam začimbe /po okusu/ sol, česen, origano, poper … Prelijem pa z sladko smetano ki jo zmešam z jajci vse skupaj ob enkrat. Pečem pol ure oz. da lepo skorja na vrhu porumeni.
Pa veliko veselja pri kuhi! LP
