Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeva musaka

krompirjeva musaka

Pozdravljeni,

prosim za recept za pripravo krompirjeve musake.

Najlepša hvala.

Krompir operi, olupi in ga nareži na tanke lističe. Čebulo prepraži na olju, dodaj mleto meso, sol in po želji začimbe (rdeča paprika,poper,paradižnik.)
Vse to praži še nekaj minut, dolij malo vode in pusti še par minut vreti.

Pekač premaži z oljem in začni lepo polagati nanj plast krompirja, meso, plast krompirja, meso…… po vrhu lepo naloži krompir.

V posebnem lončku razžvrkljaj 4 jajca v 3/4 litra mleka. Polovico tega polij čez musako in daj v pečico, polovico pa pol ure preden je musaka pečena.

Dober tek

Koliko časa pa pečeš musako.
A krompir kej posoliš.

V kuharski knjigi Ivana Ivačiča je napisan recept. Jaz dam samo dve plasti krompirja in vmes meso, seveda je treba krompir posoliti.

Krompir lahko malo posoliš.odvisno koliko soli si dala v meso. Pečem približno eno uro, z nožem prebodem krompir, da vidim ali je pečen.

pozdravljen!

Ko jaz pripipravljam musako, krompir na polovico skuham v slani vodi,
olupim narežem na tankel lističe. Meso prepražim, dodam začimbe /po okusu/ sol, česen, origano, poper … Prelijem pa z sladko smetano ki jo zmešam z jajci vse skupaj ob enkrat. Pečem pol ure oz. da lepo skorja na vrhu porumeni.

Pa veliko veselja pri kuhi! LP

Ampak meni se zdi, da je musaka veliko boljša-okusna, če je krompir surov in ne kuhan. Potem se pa peče cca 1 uro.

Namesto mesa lahko das zelenjavo, ali pa Drobljenec (sejtan, tofu mlet zmiksan – se ga kupi ze pripravljenega)

New Report

Close