Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika BORANJA – PROOOSIM RECEPT

BORANJA – PROOOSIM RECEPT

Na vrtu sva z možekom že pridelala stročji fižolček, pa se mi je zaluštalo boranje, pa recepta nikjer ne najdem. Naj mi prosim kakšna dobra dušica pove recept!

100 x hvala!

Ojla !

evo recept za boranjo!

Sestavine :
8 dag olja
2 čebuli
75 dag mesa ( svinjsko ali goveje – po želji )
1 1/2 kg stročjega fižola
3 kom paradižnika ALI paradižnikova mezga
1/2 dl kisle smetane

Priprava :
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezano meso posolimo in ga popražimo. Nato prilijemo malo vode da se meso duši. Ko je meso podušeno do polovice dodamo narezan stročji fižol ter paradižnike ali paradižnikovo mezgo, prilijemo malo vode in vse skupaj še dušimo. ko je podušeno dodamo začimbe ( Peteršilj , marajon , baziliko , česen ………)jed nato lahko še žgostimo s podmetom ter nato jed prevremo . Omake naj bo toliko kot pri golažu.Ko je jed gotova dodamo še kislo smetano !

Upam da ti bo recept odgovarjal !

In želim ti dober tek !!

LP

Tudi jaz delam buranjo kot Maruša, dodam pa še korenje narezan na kolobarčke in krompir narezan na kocke.
Lep pozdrav.
mams

Podobna priprava kot drugi: na olju prepražim meso (mleto je najhitrejše), dodam narezan fižol, korenček, narezano papriko, peteršilj, malo kumine, sol, rožmarin, paradižnikovo mezgo (lahko tudi svež paradižnik ali pelate), zalijem z malo vode in kuham do mehkega (cca pol ure).

Če želiš gostejšo omako, lahko dodaš še malo moke.

Lp, Ela S

Zanimivo, da pri nas kuhamo boranjo z mesom. V Vojvodini je pod tem imenom kuhan stročji fižol kot priloga k mesu in sicer se skuha na enak način, vendar brez mesa. Čebula se dobro prepraži, doda stročji fižol (najboljši je rumeni) prerezan na pol, peteršilj, lahko malo korenčka, sol, poper, rdeča mleta paprika. Vse to se kuha, dokler fižol ni mehak, na koncu pa se doda še par strokov drobno narezanega česna.
Malo se zgosti z moko ali pa s kislo smetano.

New Report

Close