PEKA PEČENIC


Hy bibi
glede na postavljeno vprašanje , sklepam , da že lahko greš sama v trgovino in si skuhaš kaj dobrega , ugotovila si že da se v krožniku ne da kuhat , kar je prvi uspeh v kuhinji ,vedi pa da se vse konča pri pomivanju
-toliko za sproščen uvod.
Pečenice popeči v višji ponvi , pečenice odstrani prav tako malo maščobe,
v isti posodi prepraži prekuhano kislo zelje ,priloži klobasam , v taisto posodo zlij prej odvzeto olje in na njem prepraži krompir(pred tem še čebulo),ko je napol prepražen odstavi z ognja in ga namesti v eno polovico ponve v drugo polovico dodaj zelje na vrh položi klobase malo pokapaj z oljem in deni v pečičo , če želiš , lahko pa samo pokriješ in končaš na plošči.
Pazi s soljo, ker so klobase preslane,dobro jih je predhodno na pol skuhati. DOBER TEK OGI
BABI TER OSTALI,tudi Vam OGIJEV pozdrav,sem kontra polhu,ko gre on spat se jas odpravim na splet.LP OGI
Biba, prav gotovo prepozen odgovor za tvojo večerjico:)
Za drugič bo mogoče prišlo v poštev.
Nimam rada mastnih jedi, zato najprej pečenico samo dobro prevrem v vodi, kjer se kuha zelje, nato vse skupaj dam še v pečico – odcejeno zelje in na vrh pečenico.
Tako delam tudi s fižolom. Tako popečeno ima vse boljši okus. Tebi se verjetno ni treba izogibati maščobi:)
Lp


Jaz sem pa (včasih) pečenice delala tako, da sem v malo višjo ponev nalila ca za 1 prst vode, na to olje, pokrila in na plin.
Medtem, ko voda vre sem pečenico prepikala ( da je spustila maščobo), potem pa samo še hrustljavo zapekla na olju, ki je ostalo ko se je voda pokuhala.
Bila je sočna in hrustljava.