Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika RIBE V PEČICI?

RIBE V PEČICI?

Lepo pozdravljeni.

Danes sem prvič zašla na vaš forum, ker rabim kakšen nasvet recept.

Prosila bi kakšen recept ali napotke za pripravo ribe v pečici – če gre.

Moj fant bo imel R.D. in ker bom zaposlena z peko peciva, pa kuhanjem prilog, mesa…. sem si zamislila, da bi en pekač rib dala kar v pečico. da si olajšam delo.

Nekaj receptov sem prebrskala, ko ste svetovali kako peči v soli…. pa mi nekako ne odgovarja.

Sama še nikoli nisem pripravljala nič drugage kot osliče bodisi cele bodisi fileje.
Tudi moji goste, doma ne pripravljajo doma nič drugega. Tako, da bi v pečici pripravila osliče.

Zahvaljujem se vam za kakršen koli namih in ansvet.

Dosti užitkov pri kuhanju.

LP

Ribe pečene v pečici pri nas vedno delamo takole: najboljša na ta način je orada al pa brancin, vendar mislim, da bi moralo biti dobro tudi z osličem, seveda celim, ne filiranim. Kupiš približno enako težke ribe, ker za pečenje v pečici velja pravilo, da naj se riba peče toliko časa kot ima dag, še bolje 5 minut dlje. Pekač naoljiš (lahko pa daš tut peki papir) in na dno položiš čez cel pekač na tanke kolobarje narezan krompir (res tanke, kot npr za musako). Na krompir potem položiš kar celo (z glavo vred) očiščeno in osoljeno ribo. Jst dam ponavad v ribo še vejico svežega rožmarina, kakšen kolobar krompirja in kolobar limone. Čez vse ribe in krompir pa potem naložiš narezano zelenjavo, jst dam ponavad korenje, bučke (oboje narezano na kolobarje), koromač in par celih strokov česna. Lahko daš v bistvu katerokol zelenjavo, samo fino je, da nima preveč vode, zato da se riba peče, ne kuha. No zelenjavo na koncu še mal posoliš, poliješ z olivnim oljem in pokapaš z limoninim sokom (limono narezano na kose dam jst vedno zraven pečt).
Vse to se peče na 180-200 stopinj, glede na težo rib pa odmeriš čas.

Lep pozdrav, Eva

Jaz jih delam čisto podobno kot ajvi. Ravno ta vikend sem spet oblizovala prste s skušo po tem receptu:

(Dobro je izbrati zelenjavo, ki spusti vodo, npr. melancani in bučke).

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Jaz pa najraje spečem ribice čisto preprosto: postrvi, brancine, orade… dobro opereš, osušiš, fino posoliš, naoljiš z olivnim oljem in pokapljaš z limoninim sokom, položiš na peki papir in pečeš slabo uro. Bolje kakšno minuto več, sicer pa itak vidiš, kdaj so pečene. Mi imamo radi bolj zapečene. Zraven lahko kar na peki papir položiš kockice krompirja, ki se fino zapečejo in super pašejo zraven. Zadeva se naredi praktično sama, vzame ti le par minutk za pripravo, je pa slastno!
Poleg ribice in krompirja naredim še tržaško omakco, na maslu zabeljeno zelenjavo (najraje brokoli) in solato. Preprosto, ampak odlično, sploh, kadar si v stiski s časom.

New Report

Close