Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept prosim

recept prosim

kako pripravite želodčke (kurje) v omaki?

a to boš kuhala za muco?

enako kot golaž

Ne, za sebe.

a se ne pripravijo kot vampi po tržaško, vem, da jih je tako delala moja nona, pa saj to so vampi, samo piščančji.

Jao tamara v.
Ne ločoš vampov od jetrc?
Žalostno.

Ti pa zgleda ne ločiš želodčkov od jetrc.

Jaz jih naredim tako kot jetra v omaki.

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelodec
biba. malo se poduči, kaj je kaj.

biba.
Jao tamara v.
Ne ločoš vampov od jetrc?
Žalostno.

poduči se malo kaj je kaj:)

Vse to je podn od hrane. Kako lahko jeste take svinjarije?

Vampi, želodčki in jetrca so tri različne stvari.

Želodčke naredim po sistemu golaža.

Plesalka a mi lahko poveš kaj so vampi?

Bi prav rada pogledla v tvoje piskre.
Sicer pa ti zamujaš kosilo po katerem eni ližemo prste…

Vampi, ki ji tu omenjajo, so goveja drobovina. Iz teh lahko pripravimo odlično jed- vampe po tržaško.

Želodčki pa so omenjeni piščančji in so odlični v omaki, s pirejem.

Jetrca pa pač vemo, kaj so.

V tem smislu, tri različne stvari.

No, zdaj sem pa lačna!

L.P.!

O KAKSEN BLJAK!!!!!!!!!!!!!!!
brrrrrrrrr, kar strese me.

drobovina, zelodcki, itd…pa kako lahk to v usta date? a pri tem mizite in si nos zamasite ali kako?

ufffffaa

Ampak s tem bljakom se da krasno hujšat, veš? D;)

Ampak s tem bljakom se da krasno hujšat, veš? D;)

hujsat? kaj s tem mislis? ko je na mizi, ne pojes in spustis kosilo? 😉

Ja kurji želodčki so zelo dobri, ne glede na to, da se enim to “gravža”! Kaj jeste samo zrezke ali kaj? No ja finančni minister vsem ne dovoli samo zrezkov.

Jaz želodčke obožujem, pripravim pa jih v omaki kot golaž, a še raje kot pohane ali panirane. Njami…………..

kar groza me je, kar sem prebrala.

1. kaj je ste samo zrezke al kaj? ej, a sam to na svetu obstaja? zrezki ali zelodcki?

2. financni minister ne dovoli…ojoj,…a pri vas imate dovolilnice, kaj lahko jeste? kje pa je kaj cenejsega in boljsega ala zelenjava, sadje?
ne predstavljam si, dabi mi moz “dovoljeal”, kaj lahko jemo in kaj ne in da sam ne bi imela toliko cvenka, da si enga ostenga cloveskega kosila ne bi mogla privoscit, ne pa se šlepala na zelodckih, vampih no, pa sploh s trash materialom , ki niti z amojga kuzka ni uziten..

nocem zalit, amapk res si ne morem predstavljat, kasne packarije jedo nekateri…bljak

s cim pa jih jes? pire? polenta?

dober tek.

Jaz jih imam pa rada pohane, taki so mi najboljši… Res je da so malo trši, ampak imam še prve zobe, tako da ni problema…
Ne vem kakšna svinjarija je lahko želodček, kaj je to lahko slabše od zrezkov….?

-meni in mojim najbolj paše, če kurje želodčke (mlinčke-po naše) pripravim na omako-kot za golaž-pa skuham zraven makarone..
-vampi so nam dobri na golaž, če so mladi, so pohani prava specialiteta
-želodčki (svinjski) pa so nam najboljši v kisli juhi….
Vse tri stvari so krasne…..

PS: jetrca (kurja, svinjska, zajčja gredo pri nas v promet) pa so malo redkeje na jedilniku…v glavnem pa jih jemo pražene z jajčki

Moj mož pa za našo psičko večkrat kupi piščančje želodčke in jih samo skuha z dodatkom začimb, kot za juho, potem mu pa nekaj želodčkov ukradem in pojem (se fajn nasitim, pa še mastno ni)….. Zdaj pa “Ne morem verjeti” – udri po meni…

piščančji želodčki z rižem tudi ne more biti slabo kosilo. Je že katera delala?

New Report

Close