Čaj za hujšanje
Pozdravljena!
Super, da je izgubila 4 kg, vendar me zanima, način njene prehrane, gibanja in zaužitja vode.
Verjamem, da nekateri niste imeli učinka, saj je zgrešena misel, da moraš piti samo eno zadevo in s tem “kobajagi” delaš telesu uslugo, da ga hujšaš ali bi morda celo kdo rekel, da ga spravljaš k sebi.
Vsak čaj deluje, če se striktno držiš navodil, vendar učinki potem niso dolgoročni. Poznate JO-JO učinek?
Če menite, da telo ohranjate v uravnoteženem stanju, s tem, ko ga postite s čajom, dobro preberite deklaracijo ali navodila. Vsebovati mora vsaj vlaknine, vitamine z minerali, beljakovine, aminokisline in podobno… Zgrešena je misel, da s tem, ko se omejujete obrokom, da delate dobro svojemu telesu. “Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!”
VSI VRHUNSKI ŠPORTNIKI ZAJTRKUJEJO!!! Torej, zakaj bi telo postili, če ga Vam ni potrebno.
Uravnotežiti morate odnos med vnosom hranil in porabo, torej, toliko kot porabite.
45. minut po zbujenju morate zaužiti kakovosten obrok, drugače storite škodo telesu.
Če ne pijete dovolj, glede na Vaše potrebe, vsaj dva do tri litre na dan, nekateri lahko tudi več, se ne čudite, zakaj se Vam telo ne očisti dovolj..
Vsak naj bi imel 4 -5 obrokov na dan, kakovostnih – polnovrednih.
Če kogarkoli zanima še dodaten nasvet, mi lahko piše… Stane nič!
Moje osebno mnenje pa je, da telo se od telesa razlikuje, kot se razlikujejo naše navade. Torej, poskusite, če ne boste zadovoljni, pa se javite na moj email.
Lep pozdrav,
P.
Lep pozdrav
Oglašam se prvič. Po treh mesecih odvajanja kajenja (uspešno) imam še en problem v KG.
Višina 161cm, 81kg. Redno se rekreiram vsak dan najman eno uro. Kilogrami so pa vedno isti.
Jem man kot prej. Kruh polnozrnat ali črni, zvečer jogurt z polnozrnati kosmiči. Pijem vodo ali cedevito alkohola nič. Okoli trebuha imam kar dosti špeha po domače povedan. Ne vem več kaj mi je še storiti. Za kakšnje koristne informacije bi vam bil zelo hvaležen.
Naj lepša hvala.
ULPI, če ti hočeš shujšat ni dosti, da telovadiš in uživaš črn kruh in piješ vodo.
Ti moraš vedet, da tvoj organizem mora dobit tako malo hrane, da bo “sistem” začel porabljat tvoje nakopičene maščobe-TO JE DEJSTVO !!
Torej če hočeš ti na brzino napišem, da tvoje telo potrebuje na dan cca. 1800 kalorij, če ti telovadiš 1 uro (vprašanje kakšne vaje delaš) je to po vsej verjetnosti premalo.Ti moraš delat takšne vaje, da bo telo preklopilo na tvoje uskladiščeno gorivo-to je mast.
Ne vem kako si sicer zdravstveno sposobna (zato se posvetuj s svojim zdravnikom) ampak ko jaz dobim ene 3-5 kg preveč, potem jih hitro spravim dol z hitro hojo v grič in nazaj dol tečem.Kako to izgleda. hodit moraš tako hitro, da še lahko govoriš-se pravi si zadihana, ampak lahko govoriš tako da te razumem kaj govoriš…če hodiš sama lahko poješ eno pesmico, ki jo znaš, samo toliko da preveriš če lahko govoriš.Pomebno je, da tvoj srčni utrip ne preseže makimuma.Torej hodiš v grič tako hitro, da se kar v redu zadihaš in ko prideš nazaj si zelo mokra-prešvicana.Jaz imam malo čez 50 let in sem si izračunal makimalni utrip 170 udarcev naminuto, hodim hitro pa tam okrog 160 in se fino prešvicam -traja pa naj vsaj 1 uro.Za tebe ne pridejo v poštev vaje v fitnesu, ker to so vaje za mišice, razen tekaške proge in kolesa npr. ampak je bolje teči hoditi v naravi na zraku.
Pozdravljeni še enkrat!
Pišete o tem, kakšno gibanje morate imeti… Pozabljate pa povedati, kako se ob tem prehranjujete!
1. Korak, da si začneš uravnavati zdravo prehrano je, da zajtrkuješ! Seveda, to počnete vsi! Vendar v večini primerov lažejo takšni ljudje sebi… 45. min po zbujenju nujno zajtrkuj!
2. Pomembna je voda in ker si športno udejstvovana jo je potrebno nadomestiti na cca. 15.min intenzivne vadbe.. Pomembno je to, da izgubljaš salo in ne mišične mase, zato moraš tudi pred treningom nekaj pojesti in pol ure po vadbi, da se mišica lažje obnovi. Ne nalivaj se z vodo na enkrat, ampak si zažitje porazdeli skozi cel dan.
3. Predhodno se ogrej, kajti ob hoji, teku – športu obremenjuješ sklepe ipd…
4. Kakovostne obroke razdeli na 4 – 5 obrokov na dan!
Tržišče ponuja veliko izdelkov, ki so ti lahko v pomoč. Sama več s telesno težo nimam problemov, v zadnjem času sem jih izgubila kar nekaj in moram reči, da nisem jih dobila nazaj.
Ulpi, ne glede, kar ti rečemo na forumih, sama moraš najti nekaj, kar ti bo pomagalo. Jaz reklam nočem delati, vendar ti pa želim povedati le to, da:
a) Svoj vnos hrane prilagodi dnevni potrebi
b) Veliko pij vode, ne sokov ali podobnih zadev (če se pregrešiš kdaj, ni nič narobe)
c) V svojo prehrano daj veliko vlaknin, vitaminov, beljakovin in ogljikovih hidratov. Pojej malo, a tisto dobro in zdravo!
d) Če pa potrebuješ informacijo več, mi pa lahko kar pišeš na email…
Lep pozdrav,P.
jasno da je hrana zelo pomembna, a tvoja reklama v meilu ne pride v poštev.Jesti je treba svežo, čim več surovo hrano in seveda veliko tekočine.Jaz na tešče popijem 5 dcl tople vode (tople-skorj malo vroče) takšna voda lepo odplakne neželjene snovi iz telesa.Potem pa čez dan popiti veliko vode-vsaj 3 litre, med športanjem in po športanju pa itak.
Pozdravljeni!
Super, Marcell, za tvoj komentar, pa me zanima, kaj ti smatraš kot sveže?
Priporočam ti ogled filma, “Kruh naš vsakdanjik”…. Mogoče spremeniš mnenje…
To, da je jabolko lahko staro tudi dve leti, ko pride na police trgovine? Primer v Logatcu, ko so v eni izmed trgovin prodajali jabolka, ki so imeli še vedno obris napisa Merry Christmas sredi februarja… Čudno, pa pravijo da je sveže…
Nekoč, moja profesorica mikrobiologije, mi je razložila, da telo je filter, ki bo vase absorbiral vse, kar bo v prehrani prepoznal. Zato se tudi pri antibiotikih priporoča jemanje večje koncentracije acidophillusa, ki ima nalogo v našem telesu zdravega delovanja, natančneje v črevesju. TO VESTE GOTOVO! Ker, ko mi jemljemo antibiotik, telo ne prepozna, kaj je zanj škodljivo in kaj ni. Zato pride do uničevanja tudi tistih snovi, ki so za telo dobri. Naše telo ima tudi proste radikale, snovi, ki so škodljive , pa je potrebno jemati čim več antioksidantov, da zmanjšamo njihovo delovanje. Če ti hočeš dobiti dnevni odmerek vlaknin iz polnorznatega kruha, so strokovnjaki ugotovili, da je potrebno zaužiti vsaj 24 kosov takšnega kruha… Lahko toliko čez dan poješ? Jaz ne morem. Če pa se obrnemo na C vitamin v prehrani, pa govorimo kar o desetki pri kg sadja, kar pa tudi dnevno ne morem zaužiti.
GOTOVO VEŠ, da z vnosom vode, se zmanjšuje koncentracija C vitamina in nenazadnje, slabokrvnemu človeku ne pomaga samo vnos železa s pomočjo redeče pese – počasen proces okrevanja, če zraven ne uživa C vitamina, ki ima nalogo boljše vezave snovi na celice – lažje prepoznavanje, če govorimo na tak način – hitrejši učinek. Tudi lutein, ki ima nalogo vezanja na očesno mrežnico se bo bolje vezal, če bomo povečali vnos C vitamina. In še in še bi lahko pisala, vendar zato obstaja moj mail.
Mi prodajalcu verjamemo, če bo rekel, da je sadje sveže, ker se naslanjamo na zakonodajo, vendar tudi sendviči, ki se prodajajo na bencinskih servisih nimajo vedno svežega sira… Informacija je od zaposlenih iz podjetja, ki pakira sendviče.
Ljudje marsikaj ne vedo in tudi zakonodaja marsikaj omogoči in prepreči, da se lahko posluje tudi tako, kar ni vedno s teorijo v kompenzaciji. Premalo je inšpektorjev, ki bi lahko vsakodnevno, vsak izdelek pregledovali…
Pač ljudje temeljimo na nekem zaupanju, vendar tako kot vse ni slabo tudi vse ni tako sveže, kot se reklamira. Neke raziskave so omejile pomen svežega s tem, da zelenjavo utrgaš, opereš in poješ, kar v dan današnjih časih ni več tako pogost pojav… Oziroma že voda iz pipe ni več tisto, kar je iz gora, kar lahko tudi že vpliva na zelenjavo ali sadje.
Kar se pa tiče dopolnil k prehrani, jih pa Svetovna Zdravstvena organizacija zagovarja že od leta 2005, da bi bilo potrebno vsakodnevno jemanje…
Če si pač to razumel samo kot reklamo, potem se ti opravičujem…
Lep pozdrav,P.