nizek pritisk
zivjo! mene pa zanima ce kdo ve tud kej vec od hrane, recimo katera hrana visa pritisk? imam zelo nizek pritisk in sem slisala da tudi nizek pritisk dosti pomaga pri razpolozenju, da zna tudi “metat” v depresijo in podobno.. tako da bi rada popravila stanje kolikor se da, ce se da… kave pa ne pijem in je tudi ne bi zacela..
in se nekaj.. imam 170cm in 54kg in bi rada shujsala se za eno malenkost, ampak imam dokaj bledo polt in se bojim da bom se hujsa.. a obstaja kak zdrav nacin diete za kaka 2, 3kg, da se ne bom pocutila se bolj izcrpana? sej kdaj mi rata, ampak se vse kmalu povrne..
hvala za pomoc!
lp, kaya
tudi jaz imam ZELO nizek pritisk in mi vcasih postane kar slabo,cist depresivno se pocutim,imam grozen glavobol in mi ni do nicesar tisti cas! no in potem sem odkrila,da mi najbolj pomaga,ce spijem kavo.Kava zvisa pritisk za zanemarljivo malenkost,ampak vseeno – malo pa ze.Vsaj jaz se po eni skodelici bolje pocutim.
Strinjam se z vsemi do sedaj.
Prvo o tvoji kilaži, mislim, da imaš idealno težo in ti ni potrebno popolnoma nič več hujšati, bolje, da malo potelovadiš, če pa to že počneš, daj pa še malo bolj in ne jej po 17 uri.
Kar se tiče pa pritiska, me pa zanima zakaj ne spiješ kakšne kavice? Sama imam pritiska po treh turških kavah 95/50, kar je zelo zelo nizko. Zjutraj rabim vsaj 15 minut, da vstanem iz postelje, drugače padem, čez dan me daje vrtoglavica, zaspim že ob 21 tih, skratka pesti me vse kar paše k nizkemu pritisku.
Reši me samo kava, neznam si predstavljati da ne bi spila kave. Tudi moja zdravnica mi jo je priporočila.
Ne glede na vse zgoraj našteto, pa ne bi nikoli,nikoli zamenjala za visok pritiski. Tisti so pa res reveži. Veš kako pravijo, mi z nizkim pritiskom bomo dolgo živeli le nekoliko bolj “zajebano” (se opravičujem a ne najdem boljšega izraza).
Bodi vesela, da imaš nizek pritisk. Spij malo kavice, malo potelovadi in baje čebula znižuje pritisk, tako da se jo malo izogibaj pa bo.
🙂 hvala za vse odgovore.. am.. ubistvu vem da mi ni treba hujsati, ampak vseeno bi.. sej ne mislm da sem debela, tko da mislim da 2 al 3 kg ne bi naredila prevec hudega.. glede pritiska pa.. tudi jaz imam ne samo nizek, ampak PREnizek pritisk, od kave pa nocem niti slisat, pa ne vem zakaj… imam 17 let in ko smo hodimo na exkurzije ena sosolka ne more preziveti dneva, ce ne gre na vsak nacin zjutraj na bilo kako kavo.. to se mi zdi mal pretirano, verjamem pa ji da je ze odvisna od kave ker tudi sama tako trdi, ampak ne bi rada sama tega prezivljala.. zato sem bolj racunala na kaksno hrano! 🙂 bom pa poskusila z vadbo 🙂
lp
kaya
Lahko tudi malo slane vode, čeprav vem, da ni kaj prijetna
pijača. Ja, pa tudi pršut in korarček rdečega vina. Meni je še pomagalo ležanje za cca 15min v popolnoma vodoravnem položaju, ponavadi kar na tleh in visoko dvignjene noge na neki podlagi,
ko je bil res zelo nizek. Ko mi je zdrsnil na 80/40 in nato na 70/30 sem pa morala poseči po zdravilih (kapljice na koščku
sladkorja ali tabletka – seveda po predhodnem zdravniškem
pregledu). Mislim, da je vseeno dobro poskrbeti tudi za prenizek
pritisk, saj vam tako nizke vrednosti vpisane v zdravniški
karton, lahko pomenijo oznako – nesposoben za upravljanje z
motornimi vozili – imam lastne izkušnje. Mislim, da bi bilo
dobro, da si pritisk kdaj kontrolirate pri zdravniku, ki bo vedel, ali je potrebna kaka terapija ali ne.
Živio, Kaya in ostali, ki nas tare zoprni nizek pritisk!
Nekaj malega o nizkem pritisku: dostikrat je podedovan. Vzrok so tudi žile in len srček. Največkrat je zadeva povezana s slabo krvjo, anemijo, pomanjkanjem železa. Pojavi se težavica s slabo prebavo. In da ne govorim o težkem zgodnjem vstajanju, rahlih ali težjih glavobolih… Vse to dajem čez odkar pomnim.
Da me mini lenost, vsake toliko navalim po čipsu, nora sem na slane, začinjene jedi. Po njih se mi zdi, da sem bolj živa. Razumem, da kave ne piješ, ker se tudi meni zdi poživilo, a priznam, da če je hudo, jo spijem.
Svetovala pa bi naslednje:
HRANA: predvsem živa in pestra hrana, sadje zelenjava, žitarice, nekaj mesa, sveže napitke, izredno dober je jabolčni sok, v katerega daš žlico suhega pivskega kvasa BIOTOP. Jej polnovredne jedi: muesli za zajtrk, da te čimbolj pokonci drži…Čimmanj “poca” kot so pizze, bel kruh,..ker lahko takrat kar v posteljo zlezemo za kakšno urco.
S hrano pomagaš izboljšanju celega organizma. Da bi nekaj točno za nizek pritisk pomagalo, dvomim, saj je problem kompleksen. Neke tablete so pa kemija, ki lahko ven udari na drugem koncu. Sama pestra hrana veliko pomaga, a zelo je pomembno naslednje.
REKREACIJA: Veliko se gibaj! Tvoj krvni obtok je počasen, zato znori vsaj enkrat na dan tako, da boš potno zadihana. Naša srca so malo bolj lena, zato jih je treba spraviti v tek. Sama obiskujem aerobiko, ukvarjam se tudi z yogo. Jutranji pozdrav sonca je koristna asana, ki požene kri in duha. 🙂
NARAVA: Nikar ne bodi le doma in po zaprtih prostorih. Pojdi ven, hodi, planinari, dihaj! Če pa si doma, pa vsaj zapleši na kakšno dobro glasbo.
Be in love with yourself,
Lona
Imam tudi sama nizek pritisk in nočem piti kave.
Zelo razumem tvoj položaj, ker službo med 10 in 15h težko preživim 🙂
Večina zdrave hrane pritisk niža (jabolka, melisa, meta, mleko, rman…)
Slišala pa sem, da višata pritisk zelena in rožmarin. Ne enega ne drugega nimam preveč rada, zato še nisem poskusila, a upam, da je kaj na tem in bom poskusila.
Zeleni čaj je bolj zdrav od kave, a je važno, ali ga pustiš v vodi 2 ali več kot 2 minuti (eno viša drugo niža, ne vem pa katero kaj – menda prvo viša)
Sem pa še to ugotovila pri poživilih, da je važno, kdaj časovno jih vzameš. Recimo zeleni/črni čaj ob 10h pri meni pomaga ob 14h, enkrat sem pa celo dopoldne pila čaj in celo avo, pa mi je prijelo šele zvečer (ko pa nisem nikakor mogla zaspat).
Upam, da bo kaj pomagalo in da ni prepozno, 9 let kasneje 🙂