Najdi forum

musaka

Pozdravljeni,
Mene pa zanima kakšen ukusen recept za pripravo musake iz krompirja in mletega mesa, lahko tudi kakšne druge kombinacije s krompirjem. Ker mi nikakor ne uspe pripraviti dobre musake, prosim tudi za sam postopek priprave, čas priprave itd.
Najlepša hvala in lep pozdrav.

najboljše bo,če ti meni poveš kako narediš musako,pa ti jaz povem kje delaš napako……..ajd,čao

Sestavine:

1 kg krompirja, olupljenega in narezanega na rezine
3 žlice maščobe
2 čebuli, narezani na drobno
1 kg mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
sol in poper po okusu
3 jajca
3 dl kisle smetane
2 dl mleka
nekaj naribanega sira

Na maščobi opražimo čebulo , dodamo meso in dušimo tako dolgo, da izpari vsa tekočina. Solimo in popramo. Pustimo, da se malo ohladi. Jajca dobro
razžvrkljamo s smetano in mlekom in jih tudi malo solimo. Pekač dobro
namažemo z mastjo, denemo vanjo polovico narezanega krompirja, lepo
naloženega, malo navlažimo z jajčno polivko, nato dodamo meso in ga prav tako navlažimo z jajčno polivko. Vse pokrijemo z drugo polovico krompirja. Tako pripravljeno musako prelijemo s preostalo jajčno polivko in če je potrebno še nekoliko stopljene maščobe. Po vrhu lahko dodamo nariban sir.Pečemo v srednje vroči pečici eno uro, oziroma toliko časa, da ima jed lepo barvo.
Krompir mora biti kuhan , drugače je čas pečenja veliko daljši in tudi tekočina je potrebna. Če delamo s sirovim krompirjem moramo dodati malo juhe. Isto jed lahko naredimo z ostanki testenin.

LP,Kaja

Jaz jo delam enako. Paziti je treba, da je krompir res na ranko narezan, da se prepeče in ne ostane surov.

Za različico lahko dodaš tudi plast malancan ali bučk.

LP

Špela

Lahko pa krompir prej napol skuhaš in potem narežeš na rezine.

Kaja

Če na plast mletega mesa razporediš koščke sirčka Special, je potem, ko je stvar gotova, še bolj okusno.

Jaz uporabim iste sestavine kot Kaja,samo razporedim jih drugače.Krompir vedno vnaprej skuham nato ga razrežem na rezine nanj dam prej prepraženo mleto meso s čebulo,soljo ter poprom.Nato čez meso polijem ražvrkljana jajca s kislo smetano,nato zribam še nanj sir.Dodam še eno plast krompirja in vse skupaj zalijem z 2-3 Dcl mleka ter pečem na 45 min,da dobi krompir lepo škorjico.
Pa dober tek želim !

kaj pa kakšen recept za “brezmesno” musako?

Za brezmesno musako lahko uporabis bucke med krompir ali pa sojine kosmice, ki jih prej namocis v sojini omaki ali pa melancane.Poskusiss lahko z vso zelenjavo, ki ti jo srce pozeli.Dalje delas vse po istem Rp.Na koncu po vrhu naribas sir in njamiiiii

Lp Mojca

K receptu Kaje bi dodala še to, da lahko v vmesne plasti daš bešamel in parmezan.

Pojma nimaš! Sirček Special sploh ni za v musako, ampak za v pečene makarone! Za musako je nujno potrebno dati topljeni sir Mišek Pišek!!!!!

New Report

Close