Dieta UKC – druga runda
Prva skupina, ki je hujšala s to dieto je uspešno končala, jaz pa začenjam danes. Upam, da se mi bo kdo pridružil. Spodaj bom napisala verzijo diete, ki sem jo našla na internetu. Sama bom namesto repe jedla korenje (pravijo, da je bilo v originalu tako), uporabila pa bom tudi manj jajc (namesto jajc kakšen sir ali zrezek).
PON.: zajtrk – kava (proja) v poljubnih količinah
kosilo – 2 kuhani jajci, osoljena špinača kuhana na vodi
večerja – 1 velik biftek – pripravljen na olju
TOREK: zajtrk – kava, mala žemlja (črna)
kosilo – 1 velik zrezek, zelena solata, sadje po izbiri
večerja – kuhana šunka ( 10 do 15 dag)
SREDA: zajtrk – enako kakor v torek
kosilo – 2 kuhani jajci, zelena solata, paradižnik
večerja – kuhana šunka, zelena solata
ČETRTEK: zajtrk – enako kakor v torek in sredo
kosilo – kuhano jajce, kuhana ali presna repa, 16 dag sira
večerja – sadje in jogurt (neomejeno)
PETEK: zajtrk – kava, repa z limono
kosilo – riba kuhana, ali na žaru z limono
večerja – 2 kuhani jajci, repa
SOBOTA: zajtrk – enako kakor v četrtek
kosilo – piščanec na žaru
večerja – 2 kuhani jajci z repo
NEDELJA: zajtrk – čaj z limono
kosilo – zrezek na žaru, sadje po izbiri
večerja – po izbiri iz tega jedilnika
Živjo,
jaz sem po tej dieti ze hujšala pred leti in mi ni odgovarjala. Odvisno je tudi, koliko želiš shujšati. Jaz sem želela izgubiti le 3kg.
Močno ti pa svetujem, da greš pogledati na Internet na spodaj naveden naslov:
http://home.amis.net/svetoval/zdravilec/dieta_kc.htm
kjer je napisano mnenje o tej dieti. Moram reči, da se popolnoma strinjam s tem mnenjem. Pomisli samo koliko jajc je to na teden.
Moj osebni nasvet bi bil, da ne hujšaš po tej dieti, vendar je seveda odločitev tvoja.
Kadar se jaz odpravim hujšati, načeloma nimam problemov s kilažo in si želim shujšati le nekaj kg, vendar verjemi, da je po 30 letu tudi 3 kg problem shujšati, si naredim dolgoročni plan. In sicer si sama naredim dieto, da zajema cim vec vitamionov in mineralov (navedeni so v vsaki knjigi), skratka, ce jes presno sadje(ne konzervirano, ker ima veliko sladkorja) in zelenjavo, mlečne izdelke s posnetim mlekom, light sire ipd., ribe, do 3 jajca tedensko in se izogibaš sladkarijam, cvrtju, masti, čipsom, večerjam ipd., garantirano shujšaš.
To je bistveno bolj zdravo in boljši učinek, vendar ne kratkoročno.
Skratka, v vsakem primeru pa obilo sreče in uspehov.
tudi sama sem pred leti imela velike težave s težo.Pričela sem z redno vadbo joge.Shujšala sem 15 kg(imela sem 80 kg).Problemi so odpadli in če želim še hujšati delam pač več joge(2uri)dnevno.Jem vse in zelo veliko.
Morska deklica je pisal/pisala:
>
> Prva skupina, ki je hujšala s to dieto je uspešno končala,
> jaz pa začenjam danes. Upam, da se mi bo kdo pridružil.
> Spodaj bom napisala verzijo diete, ki sem jo našla na
> internetu. Sama bom namesto repe jedla korenje (pravijo, da
> je bilo v originalu tako), uporabila pa bom tudi manj jajc
> (namesto jajc kakšen sir ali zrezek).
>
> PON.: zajtrk – kava (proja) v poljubnih količinah
> kosilo – 2 kuhani jajci, osoljena špinača kuhana na vodi
> večerja – 1 velik biftek – pripravljen na olju
> TOREK: zajtrk – kava, mala žemlja (črna)
> kosilo – 1 velik zrezek, zelena solata, sadje po izbiri
> večerja – kuhana šunka ( 10 do 15 dag)
> SREDA: zajtrk – enako kakor v torek
> kosilo – 2 kuhani jajci, zelena solata, paradižnik
> večerja – kuhana šunka, zelena solata
> ČETRTEK: zajtrk – enako kakor v torek in sredo
> kosilo – kuhano jajce, kuhana ali presna repa, 16 dag sira
> večerja – sadje in jogurt (neomejeno)
> PETEK: zajtrk – kava, repa z limono
> kosilo – riba kuhana, ali na žaru z limono
> večerja – 2 kuhani jajci, repa
> SOBOTA: zajtrk – enako kakor v četrtek
> kosilo – piščanec na žaru
> večerja – 2 kuhani jajci z repo
> NEDELJA: zajtrk – čaj z limono
> kosilo – zrezek na žaru, sadje po izbiri
> večerja – po izbiri iz tega jedilnika
Morska deklica,
predlagam ti,d a si na forumu Hujsanje preberi kaj misli profesionalni osebni trener o tej dieti. Vsekakor ti je ne priporocam. Raje dobro razmisli kateri sport bi ti najbolj pirjal in se loti njega. SAj ne ves kako bo vplivala taka dieta na tvoj organizem, kaj pa ce bos potem dobila vec kg nazaj, kot jih bos sedaj izgubila. Poznam eno, ki je shujsala 8 kg, nazaj pa dobila 10, pa jih sedaj ne more dol spraviti. Sicer pa ni toliko pomembno koliko kg imas, kot pa kako je oblikovano tvoje telo in kako izgledas.
Res ti toplo svetujem, da si preberes malo stvari na forumu Hujsanje. Morda pa spadas v tisto kategorijo, ki nocejo telovaditi, v tem primeru, pa si velika LENUHINJA.
pa veliko srece
ps: pa bos zmogla pojesti toliko sunke?
Goranova sporočila o tej dieti sem si že prebrala in se mi ne zdi, da se mu je zdela tako grozno slaba. Če sem prav razumela ima dva večja pomiselka: prvi je ta, da niso navedene natančne količine hrane in drugi, da je v dieti preveč maščob in holesterola. In glede tega sem že napisala, da bom dieto malo spremenila, tako da ne bom jedla 9 jajc na teden ampak samo kakšne 3-4.
Glede tega, da se veliko ljudi zredi nazaj na prejšnjo težo pa tole: mnogi mislijo, da če so shujšali za 5 kg, se lahko potem spet vrnejo na star način prehranjevanja, pa se ne bo nič zgodilo. Zato je toliko jo-jo efekta – ljudje 1 mesec stradajo, potem pa hop nazaj na sladkarije, maščobe,… Jaz nikakor ne mislim delati tako. V začetku tega leta sem že izgubila 10 kg in od takrat nisem dobila nazaj niti grama, čeprav se od aprila naprej prehranjujem normalno. Zdaj pa bi rada shujšala še malo in ta dieta mi bo za začetek, tako da bom izgubila nekaj kg in pridobila voljo, potem pa bom nadaljevala po svoje.
Lenuhinja pa tudi nisem, samo če hočes shujšati toliko kot jaz ni dovolj samo gibanje, ampak tudi prehrana.
Lepo se imej.
Morska deklica
A je še šunka: včeraj mi je kar bil kar všeč. Ne vem sicer če sem je pojedla 15 dag, ampak samo toliko da mi je bilo dovolj. Kupila sem eno šunko, ki mi je ful všeč, tako da nimam problemov.
Pozdravljena Morska deklica!
Lahko ti povem, da s to dieto ne boš dosegla tistega kar si najbrž želiš in to je da bi shujšala 9. kg in to tudi obdržala. Sama sem v dveh tednih izgubila 5. kg , čeprav sem dieto dosledno upoštevala. Te kg sem pridobila nazaj, sedaj ko ti pišem pa sem jih pridobila še 4x toliko.
Premisli in poiskušaj spremeniti način prehranjevanja in odnos do hrane, telovadi, tudi jaz se trudim …
Srečno
JANA
Draga Morska deklica!
Če si se že odločila za to dieto, je res bolj pametno zmanjšati
količino jajc. Pred nekaj leti se nas je 5 sodelavk odločilo za
neko podobno dieto z veliko jajci. Ena od njih je 3 dan v
službi omedlela. Ko smo ji pomagale, da se je ovedela, smo jo
peljale k naši zdravnici. Najprej ona, nato pa še me, smo dobile
lekcijo od dr. Trdo kuhana jejca se prebavljajo celih 8 ur, zato
je njen žolč enostavno kapituliral od nenehnega bombardiranja z
jajci. Čeprav do takrat ni imela nobenih težav z njim. Lahko pa
povem, da je potem res samo ona shujšala, ker je imela strogo
žolčno dieto, da je umirila razdražen žolčnik. Čez nekaj let ga
je morala celo odstaniti (ali je bil to povod, pa ne vem).
Priznati moram, da se tudi jaz po tej dieti nisem počutila
preveč dobro. Nikoli ne vemo, kako bo naš organizem reagiral na
take drastične spremembe.
Mislim, da je bolje kombinirati hrano, kot pa jesti enolično
hrano, kot je ta. V tej dieti se mi zdi vse preveč beljakovin (tudi holesterola če hočeš). Po novih izsledkih pa baje ne smejo manjkati OH, ki jih v tej dieti skoraj ni. Menda je tudi zelo pomembno, da imaš 5 obrokov, da telo nikoli ne čuti, da strada.
Sicer se pospešeno izloča inzulin, kar za hujšanje ni ugodno in nasplošno ne zdravo. Pa najmanj 2-3 l vode moraš spit.
Jasno (kar je tudi meni postalo zadnje čase), da brez miganja
ni uspeha. Jaz sicer že lep čas kombiniram hrano. Zredila se nisem nič, morda zgubila 1-2 kg v 2 mesecih. Če bi pa še malo bolj telovadila, sem pa prepričana, da bi izgubila več – in to brez stradanja ali velih žrtev. To je sedaj moj način prehranjevanja. Samo še čas za telovdbo si moram določiti, pol
pa da vidim.
Kakorkoli, tako kot bi sebi, želim tebi, Morska deklica in vsem, ki bodo s tabo sodelovali, veliko uspeha in čimprej – do cilja!
Naj ti povem,da sem tudi jaz probala to dieto in sem še zdaj 6 mesecev kasneje na istih kilogramih.Največja kriza je bila v petkih (če se ne motim),ko je bila na jeddilniku za zajtrk repa,potem pa še kosilo riba in paradižnik-slučajno ne maram nič od naštetega,toda sem se potrudila.Toda ta dieta mi je pomagala samo,da sem zmanjšala količino hrane na dan in,da je bila lahkotna večerja pred 18 uro nato pa nič več.Torej naj ti bo ta dieta le uvod k zdravemu prehranjevanju in,ko boš končala z njo vključi v jedilnik veliko več mlečmih izdelkov,sadja ter ogljikovih hidratov.Kajti telo potreuje vse sestavine tudi maščobe toda v omejenih količinah.Upam,da ti bo uspelo,držim pesti zate in tvojo sotrpinjo.
LP:)
Tako, jaz sem z dieto pri koncu. Shujšala sem 4 kg, kar se mi zdi zelo v redu. Nekje sem sicer zasledila, da naj bi shujšala 5 kg, ampak je tudi tako super. Zdaj bi rada izgubila še 10 kg in ta dieta mi je dala lepo motivacijo za to. Hujšala bom lepo počasi, z zdravo prehrano in upam da mi bo uspelo. Prepričana pa sem, da kilogramov, ki sem jih v teh dveh tednih izgubila ne bom dobila takoj nazaj. Že zato ne, ker se pač ne mislim vrniti na prejšnji način prehranjevanja, ki je vključeval veliko sladkarij in malo sadja in zelenjave. Med tole dieto sem pa prav vzljubila sadje.
Vrtnica, kako je pa tebi šlo?
res dieta ukc deluje! ampak med to dieto ne pozabite na gibanje, ki je zelo pomenbno. jst sem shujšal zelo veliko s to dieto vendar sem se držal dlje časa. pa pozabite na tisto da začnete normalno jest. držite se tega manj žri.
lp
P.S.
pa redna telesna aktivnost naj bo ves čas. Tako se lahko kdaj pa kdaj tudi pregrešite s kakšno sladkarijo in kakšno večerjo na kakšni zabavi.
No fino da vam pomaga, jaz sem jo dokončala brez minimalnega prekrška in rezultati so bili vidni na tehtnici. Aja, da se bolje izrazim, NISO bili vidni. Shujšala sem namreč točno 0 kil. Vizualno se mi baje pozna na tehtnici pa ne. Res sem danes vesela, da migre kr na jok. Nenormalno žalostna sem. In ja, nimam 50 kil ampak mnogo mnogo več.
Lep pozdrav od razočarane punce