BIO – DIETA
Zdravo1
Osebno sem proti dietam, ki črtajo določena živila iz načrta prehrane (z izjemo bele moke, belega sladkorja, masti in podobnih pustih živil)
Osebno sem poskušala že nekaj let nazaj in še kar vztrajam na taki izbiri živil, in sicer jem vse, kar nima bele moke, belega sladkorja, masti, (trije beli strupi jim pravijo). Moram reči, da v zadnjih dveh letih se počutim fizično veliko bolje, shujšala sem, redkokdaj sem prehlajena, nekaj celulita se je stopilo, kljub temu da nisem migetajoči tip, in tako…
(Edino ker me vleče v greh je sladoled, joj, jedla bi ga kar naprej, žal!)
To je vso bistvo zdrave recimo ji bio diete po moje…….
Pridružite se mi s svojimi mnenji glede tega……..
med bele strupe spada tudi bela sol…rajši uporabljajte NARAVNO sol….to je groba sol,nič dodanega nič odvzetega,torej neprečiščena sol…..potrebno jo je cca. 5 min pražiti in potem zmleti (lahko kar v kavnem mlinčku……
žitarice so zelo zdrave,pšenica,pira,oves,ješprenj,ajda,koruza,rjavi riž seveda tudi….jaz kupim pšenico pri kmetu,sam zmeljem doma sproti in zamesim kruh iz moje domače moke…v tej moki je 100% celo zrno,bogato z vitamini,brez aditivov,brez vsakrkšnih dodatkov,razen naravne soli,kvas in voda (pa majčkeno naravnega olivnega olja…..jem star kruh 5 dni in je super the best…….jejte tudi stročnice….fižol,soja in soji podoben zeleni in rdeči fižolčki,grah,bob…bob je zelo dobra stročnica,ki je že pozabljena,pa čičerika,leča rjava,zelena,rdeča…..vse polno starih stročnih bogatih z aminokislinami…..in jejte čim manj mesa,če že morate jejte ribe 1 krat tedensko,največ dvakrat…..
Jaz sem poskusila in mi je blo všeč. Dobi se v DM. Point je v tem da ti vsak dan poješ določeno količino žit, ki jo razdeliš na tri obroke, ki jih potem še obogatiš. Recimo zjutraj dodaš en jogurt in nariban jabuk, opoldne zelenjavno prilogo, zvečer spet jogurt.. Ni to zdej tko, da glodaš sam tista žita. Mal shujšaš, mal razbremeniš črevesje… Nič slabega. Cenejša varianta? Kupi rjav riž, skuhaj, razdeli, obogati, ko ga porabiš, kupi proseno kašo in nadaljuj…
Moram ti povedati, da sem jaz lani hujšala po tej bio dieti.
V manj kot treh tednih sem shujšala za 10 kg.
Res pa je, da sem se tudi veliko gibala.( vedno, ko sem pospravljala sem zraven plesala in ko sem kuhala,..)
Telovadba na tak način je tudi učinkovita.
Sama imam tudi probleme z ščitnico in mi nobena dieta ni pomagala, razen te.
res pa je, da vse žitarice niso dobre in, da moraš rjavi riž zelo dolgo kuhati, da je nekako užiten. Zelo rada jem, vendar med to dieto me niti mikalo ni, da bi si kaj privoščila. Tu pa tam sem pojedla kakšno šnito salame ali pa skuto – vse pa sem dodala žitaricam.
Priporočam ti hujšati po tej dieti.
…kakšna je to NARAVNA SOL, kje jo dobiš ? Jaz ne vem, ampak men tolk paše sol, da bi včasih kar ubijala za njo – če malo dramatiziram. Dohtar mi je rekel, če čutim potrebo po soli, da naj si jo privoščim, ker jo očitno potrebujem. Nobene bolezni za zdaj še imam….ampak tolk se govori o tem, da je sol škodljiva, da me je mal strah. Kaj naj naredim ? vale