Pizzerije
Jaz v Ljubljani rada zaidem v naslednje pizzerije:
– Kratohwill v BTCju
– Jurman na Zaloški – mi je poleg dobre hrane (in ne le pizze, tudi ploščo, cvrte lignje…) všeč , ker ima zunaj in znotraj tudi igrišče za otroke in imava z možem mir, imajo tudi otroške menije po ugodni ceni (npr. dunajski puranov in pomfri otr. porcija okoli 600 sit, ter palačinke….), urejen WC, prijazno osebje, otroški sedež trip trap, – skratka to so razlogi, da z otroki največkrat zaidemo sem.
– Napoli v Mali ulici (pravokotno na Trubarjevo)
– Etna v Podutiku
– Azzur na Cesti na Brdo.
Hm, mislim, da je to vse. Je pa odvisno, kakšne pizze imaš rad. Vse naštete so tanke in velike. Bolj debele z veliko testa imajo pri Julči. Mi jih ne “obrajtamo” preveč. Za kakšen večji žur pa naročimo njihovo” pizzo da te kap” in rešimo problem kuhanja.
Emonska klet – krušna peč, full dobre pice, velike, pa cenejše kot drugje, pa še samostanski sir uporabljajo, ki je meni najboljši
Tunnel – dobre pice, vendar preveč zasoljene cene, sploh pijač
Najboljša picerija pa je Botana v Pirničah – velike pice, super solate, najokusnejše testo za pico in ravno prav obložene, cene UGODNE
Primož, če boš kaj hodil v Kamnik, obišči picerijo Napoli, v centru mesta, pod gradom.
Zelo velika izbira pic, zelo prijazno osebje in seveda, kar je najpomembnejše: pice so odlične!
Naša najmlajša je alergična na pšenico, mleko, jajca, … S seboj prinesemo narejeno (zmrznjeno) testo iz Celiax moke in nam potem za tamalo posebej spečejo, tako da lahko tudi ona je tapravo pico, kot vsi ostali. Pa še računajo nam je ne.
Če boste zdaj med dopusti kaj po koroški hodili, priporočam pizzerijo Cosa Nostra na Ravnah na kor. Zelo dobre pizze, velika izbira. Jaz najraje jem tisto z mletim mesom in zeleno svežo papriko, ker je nikjer drugje tako ne znajo pripraviti. Sicer je pa velika izbira vseh vrst pizz in lep ambient. Cene pa so zmerne(700-800 sit), saj veste, da korošci nimamo veliko denarja……
Boter v Vrhniki, (al pa Botra – glih kontra kot v LJ.)
Murka v Kamniku,
Taberna v Šmarci pri Kamniku,
Favola v Lj.
Una pri Siesti na Brnčičevi ne vem imena, sva z možem eno zmazala v trenutku,
………….vse čiste WC, osebje O.K., tudi najboljše osebje ima kdaj slab dan……..
Piaza in Tunel (sta isti lastnik)…….