Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Težave z leno prebavo

Težave z leno prebavo

Pozdravljeni,

res bi bila vesela kakšnega nasveta! Imam ZELO zelo leno prebavo. Na wc grem recimo 1x na 5 dni… Pa medtem nimam nobenih težav razen napihnjenga trebuha, boli me me nič, tudi potrebe po tem, da bi šla na WC ni. Kljub temu da jem vse, od zelja, ki naj bi pomagalo, stročnic, pijem dosti vode, gibam se kolikor je možno, je pa res, da veliko presedim zaradi študija in jem premalo sveže zalenjava in sadja… nič ne pomaga. Včasih, ko je tako, sem se že vdala v vse skupaj in nakoncu pojedla kruh z Nutello in me je takooj odprlo! (ne pa vedno). Danes sem zjutraj jedla slive, ki so se čez noč namakale v vodi in spila to vodo. Potem nič več. Hmalu se je že nekaj začelo dogajati, vedar tako minimalno, da vem, da je črevesje še vedno polno! Kasneje imam pripravljen jogurt z lanenim semenom…

Sploh nevem več, kaj narediti… pred leti, ko sem še pila kdavo in kdaj pa kdaj kakšnega pokadila, ni bilo problema, sem takoj laufala na WC, no zdaj teh razvad nimam več in tukaj se je pojvil problem.
Parter je večinoma isto kot jaz, pa gre vsakodnevno 2x na WC ob istem času. Jaz pa ni šans tudi po več dni. Zelo rada bi se tega rešila, saj vem da ni zdravo… Stara sem pa 22 let.

Za vse nasvete se lepo zahvaljujem!

Na tešče 3dcl mlačne navadne vode iz pipe. Prvi dan še ne bo efekta, čez par dni pa naj bi se že poznalo.
Kava + cigareta je sigurna rešitev. Predvidevam, da si nehala kaditi. Bivši kadilci imajo s prebavo velike težave.

Še ene stvari sem se spomnila. Namočeno laneno seme, poješ malo zatem, ko popiješ mlačno vodo.
Nekaterim pomaga tudi kuhan gomolj zelene.

Poskusi s kurkumo v topli vodi zjutraj

New Report

Close