HOBOTNICA


Hobotnico očistiš (kako ti bo povedal kdo drug), in jo skuhaš v kropu. KO je kuhana jo narežeš na koleščke (tanjši bodo bolj bo okusno), in jo pripraviš na solati. Preliješ jo z polivko; mešanica kisa, olja, soli, popra, česna in peteršilja. Dobro premešaš in to je to. Hladna pa je najboljša.
Dober tek.

Lahko pa narediš tud omako za testenine. Ko je hobotnica kuhana jo enako kot za solato narežeš na male koščke. V ponvo daš olivno olje, česen, peteržil za par sekund in zaliješ z pasiranim paradižnikom (1dcl omake za 2 osebi) Pomi ali kaj podobnega, dodaš 1/2 dcl belega vina, soliš, malo popraš. Dodaš, rožmarin, in malenkost timijana. Pokuhaš cca 5 minut. Serviraš lahko s sipinimi testeninami.
Je pa odlična hobotnica tudi na buzaro. Najmi!
Dober tek.
TaNiTa

Dva recepta : hobotnica v solati in hobotnica v vinu sta na:
Dober tek. LP Aja
Pozdravljeni,
Slišal sem, da je dobra pripava hobotnice tudi iz pečice. Ima kdo recept!?
hvala in lp
tu si poglejte kako vas glede hobotnica z enim očesom

Meni so Dalmatinci svetovali in preizkušeno potrdim, da je dobra. Hobotnica mora biti najmanj en dan v skrinji. Skuhaš jo tako, da jo daš v vrelo vodo in naj vre 20 minut. Olupiš krompir, soliš in dobro preliješ z olivnim oljem. Na krompir naložiš očiščeno hobotnico (kar naj ti jo ribič očisti, to je njihovo delo) in jo premažeš z olivnim oljem. Pečico ogreješ na 200 stopinj, pekač pa obvezno pokriješ s folijo. Pečeš cca 1 do 1,5 ure, odvisno velikosti. Na koncu jo odkriješ in pečeš še deset minut. Predno jo daš na mizo, jo potrebi še prelij z olivnim oljem. Soliti jo ni potrebno.
Pomembno se mi zdi, da imaš res pravo olivno olje, ki dodatno izboljša okus.
Pa dober tek.