Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marelični cmoki iz skutinega testa

Marelični cmoki iz skutinega testa

Prosila bi za recept in izkušnje. Ali se bodo držali skupaj, če namesto krompirja uporabim skuto? Jih lahko dam tudi v zmrzovalnik?

na Kulinariki imaš tisoč in en recept, s komentarji. A je tako težko pogledat. Sicer pa ja, skuta normalno nadomesti krompir, še vse bolj enostavno je, ker ni kuhanja, lupljenja, tlačenja, čakanja, da se ohladi. Kar pa veže skupaj je jajce in prava gostota testa. Tega naredi po receptu (kulinarika.si), da ne boš falila, če po občutku še ne gre.

Naredim tako:

skuta (vseeno katera), 1 jajce, sol, ostra moka – premesim v testo in nadevam.

Kuham v slani vodi cca 8 – 10 minut, da se marelica razkuha in da je moka kuhana.
Nato povaljam v prepražene drobtine, ki jih lahko sladkaš ali pa ne.

Moj recept za skutine cmoke (nadev je pač poljuben, marelice, slive,…). Za testo: za približno 8 cmokov: 250 g skute, 180 g ostre moke (obvezno ostra, z navadno se mi testo paca), 40 g masla, 1 jajce, ščep soli. Ko testo zamesiš, ga pusti vsaj pol ure počivati. Tudi če se ne boš čisto točno držala količin, boš dobila voljno testo, in ja, lahko jih zamrzneš, ko jih rabiš, jih daš pa kar direktno iz zamrzovalnika v slan krop. Pridejo čisto ok. Le pogumno. Skutino testo je pa itak zakon, okusno, pa še dela nimaš veliko. Iz njega lahko narediš tudi svaljke, kot prilogo h golažu, omakam. Variant je res veliko. lp

Jaz krompirjev sploh še nikoli nisem jedla, ker je mami že od nekdaj delala skutine. Vendar ne dam moke zraven, ampak kar gres. So mi boljši. In vedno delam slivove. Zraven še slivovo omakco. Njami. Receptov imaš na netu ogromno.

http://okusno.je/recept/slivovi-cmoki-iz-skutnega-testa

Vedno jih delam po tem receptu in so super.
Uporabim pa dvojno količino mase in pride 10 -12 cmokov.Če jih je preveč, jih zamrznem.

Najlepša hvala za vaše prijazne nasvete! Zdaj vem, zakaj so se mi pacali, ker sem uporabljala mehko moko! Danes sem poskusila z ostro in so odlični! Hvala še enkrat.

New Report

Close