Torta, dobro pecivo brez mleka ima kdo recept
Vsak biskvit je brez mlečnih sestavin, jajca, sladkor, moka. Spečeš, prerežeš, za nadev malmelada. Ali zviješ v rulado. V biskvit (ali del biskvita) lahko dodaš kakav za temno testo. V glavnem, cel kup možnosti.
Ali pa tale: na dno pekača zložiš albert piškote (če niso brez mleka pa kakšne druge), čez naložiš na vodi skuhane koščke jabolk, v vodi, ki je ostala od kuhanja jabolk, skuhaš limonin puding in ga poliješ čez jabolka. Ohladiš.
Tudi v sahar torti ne vem, če je kaj mleka. Preliv namesto z maslom narediš s kakšno drugo maščobo.
Evo tolk na prvo žogo.
Preverjen in najbolj enostaven recept: na 1 jajce pride 3 dag moke in 3 dag sladkorja. Brez pecilnega. Sladkorja dam vedno manj, dodam pa vaniljev sladkor. K temu lahko primešaš kakav, čokolado v prahu, mlete orehe … Za rulado daš na 1 jajce 2,5 dag moke. Jaz vedno mešam mehko z ostro, približno pol-pol.
Iz beljakov narediš sneg, dodaš sladkor, dodaš rumenjake, dobro zmešaš. Na koncu rahlo vmešaš moko in morebitne ostale dodatke.
Za eno povprečno torto vzamem 5 jajc.
Puding na riževem mleku delam že 8, 9 let, če nimam riž mleka, ga naredim na jabolčnem soku, mareličnem soku – čemerkoli praktično. Tudi na vodi rata, samo ni okusen. Kuham ga kot navaden puding, le da brez sladkorja, ker je riževo mleko ful sladko, sokovi pa tudi. Nikoli mi še ni ostal redek, dam vedno 500 ml tekočine.
ENako je s sladicami brez mleka – namesto mleka daš katerokoli drugo tekočino in maščobo brez mlečnih sledov. Nobena umetnost. Rata popolnoma vse, izjemo so kaka skutna peciva, ker za skuto pa res ni nobene zamenjave. Smetano uporabim vedno kokosovo – dokler lahko uporabiš jajca in gluten, ni nobenega problema.
Palacinke, namesto mleka das noter jabolcni sok. Imajo okus, kot da so ze namazane z marmelado 🙂
Ali pa
http://www.kulinarika.net/recepti/15856/sladice/veganska-cokoladna-torta/
Bozanska je!
Dobri, enostavni in hitri.
200 g kokosa
1,5 dl sladkorja
2 žlici kokosove maščobe
2 jajci
Jajca zmiksaš s sladkorjem, dodaš stopljeno maščobo in nazadnje kokos, zmesas. Daš v hladilnik za eno uro, oblikuješ manjše kroglice, velikost oreha, daj jih na peki papir, peci cca. 15 min na 200 stopinj (da porumenijo, ne preveč, da se ti spodaj ne zažgejo).