Kuharce pomoč
Bom rekla, da lahko. Jaz namreč skoraj dnevno iz zelenjave ki mi pride po roke naredim juho. Na malo olja prepražiš čubulo in dodaj zelenjavo, ki jo imaš na voljo. Ko je zelenjava kuhana jo z paličnim mešalnikom spasiraj in dodaj začimbe. Jaz v juho, ki je bolj tekoča dodam še žličko ali dve (odvisno od količine) pšeničnega zdroba in čisto na koncu še malo kisle smetane. Takšne juhe nam vedno zelo teknejo.
Najprej prepraži čebulo in dodaj olupljen narezan paradižnik. Dodaj začimbe če jih imaš-mlet poper, majaron… Potem pa narezano ali naribano korenje in na trakce narezan ohrovt. Pri ohrovtu je najboljša sredica, tista svetlozelena. Zunanji listi so trdi in jih ne dajem v juho. Bučo bi prihranila za jutrišnje kosilo. Zelenjavnih juh ne gostim, niti smetane ne dodajam, ker je sama po sebi dobra če je zelenjava sveža. Bistvo zelenjavnih juh je- najprej dodaš najtršo zelenjavo ne najbolj mehke, ker če se razkuha tudi ni najbolj okusno.
Za bučno juho pa nas jutri vprašaj.