Zna kdo skuhati dober piščančji paprikaš ali obaro?
Uporabis vse dele. Torej razkosanega celega piscanca ali polovico, odvisno, koliko rabis.
Na mascobi popeces najprej meso, potem dodas cebulo in prazis naprej.
Za obaro potem dodas narezano zelenjavo, preprazis, pomokas, preprazis, zalijes, zacinis in kuhas. 10 minut pred koncem vkuhas drobne zlicnike (iz iste moke).
Za paprikas lahko posebej naredis “marmelado” iz sveze rdece paprike, lahko pa uporabis samo tistov prahu. Paprike v prahu ne prazis zraven, ker hitro zagreni. Samo premesas, zalijes, zacinis in dusis do mehkega. Na koncu lahko dodas kislo smetano, ki jo prej premesas z malo vroce vode ali omake od paprikasa.
“Najbolj pravih” receptov je toliko kot kuharjev, tako da finese pac naredis po okusu.
Pljunem ti v pomokano obaro in te zabrišem skozi okno![/quote]
No, pa jo naredi brez moke, ce znas. Pa zlicnike tudi, prosim. :)))
Ti verjetno tudi prezganko kuhas brez moke?[/quote]
Ne blodi! Gre se za obaro in ta se je vedno kuhala brez moke!
Ostala butasta vprašanja pa postavi kje drugje, ali komu drugemu.
No, pa jo naredi brez moke, ce znas. Pa zlicnike tudi, prosim. :)))
Ti verjetno tudi prezganko kuhas brez moke?[/quote]
Zdrobovi žličniki so narejeni brez moke in v obari veliko boljši, kot “vodni špecli”[/quote]
LOL Kaj pa je po tvojem zdrob? Naj ti prišepnem: malo bolj grobo zmleta pšenica. Če zmelješ bolj na fino, dobiš moko. Ali v obaro bolj pašejo žličniki iz moke ali iz zdroba, je pa čisto stvar okusa.