Najdi forum

vinska omaka

Vedno jo delam z moko. Kolegica v službi mi pravi, da jo dela vedno z drobtinami. Kako jo delate pri vas doma? Na netu sta obe, čeprav je večkrat omenjena tista z moko.

Ko sem bila še otrok, se spomnim, da je moja mama večkrat ob nedeljah naredila “vinski zos”, to pa smo jedli s tenstanim krompirjem.
Na olju – zabeli – je popražila žlico moke in nato še malo drobtin. Nato je zalila z vinom (zdaj se več ne spomnim, ali je bilo črno ali belo), nato je malo posolila in dala tudi malo sladkorja. To smo zelo radi jedli, saj seveda drugega ni bilo. Mesa je bilo v tistih časih bolj malo. (juha in meso iz juhe).

Se dobro spomnim. Nedeljsko kosilo. Ta omaka je šla h kuhani govedini.

Jaz jo delam po tem receptu:
https://www.kulinarika.net/recepti/794/omake/vinska-omaka/

New Report

Close