Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NOVO, grški tip jogurta MYTHOS

NOVO, grški tip jogurta MYTHOS

Star pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec. Ni lepšega kot začeti dan z jogurtom MYTHOS, ki v sebi nosi toliko razkošnih užitkov.

[attachment=0]Zelene-doline_MYTHOS_floater_300x300pix_v1.gif[/attachment]

Koliko pa ima kalorij v primerjavi z navadnim?

Eh, spet še eden “grški jogurt” več na slo trgu, ki ima žal preveč maščob na 100 gramov izdelka. 9,5 gramov na 100 gramov, od tega kar 7,2 gramov nasičenih maščob (!) na 100 gramov izdelka. Pa nisem noben freak, ampak da poješ 150 gramov izdelka, ki ma 10, 9 8 gramov nasičenoh maščob, kar je 54% dnevne vrednosti in da to vneseš s samo enim jogurtom (!), ……

Še vedno vse poseka FAGE Total jogurt, ki ima v liniji izdelek z 2% in 0% maščobe na 100 gramov izdelka.

Grški jogurt zame pomeni jogurt, izdelan v Grčiji, med drugim. In Fage ima jogurt z 10% maščobe. Tistega z 2 in 0% so pa naredili za evropske turiste in za izvoz v Evropo.

Če pa že hodi gor ena iz celjskih mlekarn, pa bi ji rada povedala, da je tista reč, ki naj bi bila feta, reče se ji pa savinjski beli sir fitina, v primerjavi s feto res slabša.

Samo še vedno je po okusu Fage z 2% in 0% maščob dosti boljši, kot masikateri polnomastni grški jogurt na voljo v Sloveniji: od ljubljanskih mlekarn do celjskih…. Še Dukat jih poseka taslovenske “grške” jogurte, žal…

V čem je sploh fora “grškega tipa jogurta”. Za moje pojme je to čisti nateg, ker potrošniki sploh ne ločijo med grškim jogurtom in grškim tipom jogurta. Grški tip jogurta je navaden jogurt, umetno strjen, da pride bolj gost. Glih zadnjič kolegica razlagala, da kupuje grški jogurt. A si ziher, da je grški ali samo tip grškega? Itak je bil tip. Potrošniki sploh niso osveščeni in nasedajo. Medtem ko je pravi grški jogurt nekaj čisto drugega.

Jaz osebno obožujem grški jogurt, ker ima poln in kremast okus. Jem ga samega ali z dodatkom marmelade, sadja, uporabljam pa ga tudi za kuho, ker mi je boljši kot bolj kiselkast navaden jogurt. To je moje mnenje, ker mi ustreza, drugim pač ne, pa zato ne rabite pljuvat.

Ne razumem, zakaj se oglašaš v tej temi, ker ni govora o grškem jogurtu.

Savinjski beli sir FITINA proizvaja SAGA-M d.o.o. PE SAVINJSKA MLEKARNA

Obožujem grški jogurt in TUDI grški tip jogurta! Mi je boljši kot navaden jogurt … Zadovoljivo 😉

Bom poskusila vaš novi jogurta, ampak ime ste mu dali MYTHOS – tako se imenuje tudi znano pivo grške pivovarne. Da vas ne bodo tožili zaradi neupravičene uporabe imena MYTHOS (če izvejo Grki)? Lahko, da imajo to ime zaščiteno.
Kaj, če bi naredili en nov jogurt, pa bi mu dali ime HEINEKEN, AMSTEL ali STELLA ARTOIS? Mislite, da bi bilo pivovarjem to všeč?

Obožujem grški jogurt in TUDI grški tip jogurta! Mi je boljši kot navaden jogurt … Zadovoljivo ;-)[/quote]

Lej, saj verjetno se sploh ne zavedaš, kakšno neumnost si napisala. Grški tip jogurta je navaden jogurt. Ampak glavno da je tebi boljši kot navaden. :))))

Obožujem grški jogurt in TUDI grški tip jogurta! Mi je boljši kot navaden jogurt … Zadovoljivo ;-)[/quote]

Lej, saj verjetno se sploh ne zavedaš, kakšno neumnost si napisala. Grški tip jogurta je navaden jogurt. Ampak glavno da je tebi boljši kot navaden. :))))[/quote]

Predlagam vam izlet v Grcijo, kjer si kupite jogurt. Razlika JE ocitna.
Mythosa nisem se niti poskusila, ker sem itak razocarana nad vsemi priblizki, ki se jih zdaj na trgu najde. Pac ni isto.

Samo še vedno je po okusu Fage z 2% in 0% maščob dosti boljši, kot masikateri polnomastni grški jogurt na voljo v Sloveniji: od ljubljanskih mlekarn do celjskih…. Še Dukat jih poseka taslovenske “grške” jogurte, žal…[/quote]

Res je, vsak ima svojega favorita. Pestrejša ponudba kupcu omogoča, da izbira med različnimi okusi in tako vsak najde kaj zase.

Bom poskusila vaš novi jogurta, ampak ime ste mu dali MYTHOS – tako se imenuje tudi znano pivo grške pivovarne. Da vas ne bodo tožili zaradi neupravičene uporabe imena MYTHOS (če izvejo Grki)? Lahko, da imajo to ime zaščiteno.
Kaj, če bi naredili en nov jogurt, pa bi mu dali ime HEINEKEN, AMSTEL ali STELLA ARTOIS? Mislite, da bi bilo pivovarjem to všeč?[/quote]

Po skrbnem premisleku smo se pri razvoju novega izdelka odločili za ime MYTHOS, grški tip jogurta. Pri agenciji za intelektualno zaščito smo preverili odločitev, ravno z namenom, da preverimo ali je ime že zaščiteno in ga v tem primeru ne bi smeli uporabljati. S strani agencije smo prejeli pozitivni odgovor o uporabi imena.

Mythos je razširjena beseda za katero so se odločili različni ponudniki in zanimivo je, da se pojavlja ob različnih priložnosti kot npr.: ponudnik video iger Rise of Mythos, leta 1969 je v Berlinu bila ustanovljena glasbena skupina z imenom Mythos… in kot ste zapisali na trgu je tudi pivo Mythos.

Tukaj posredujem mnenje, da pri primerjavi deklaracij ne moremo primerjat izdelek z 0 % maščobe oz. 2 % maščobe, z izdelkom z 9,5 % maščobe. Je pa res, da ima tradicionalni grški jogurt praviloma višji odstotek maščobe. In tudi FAGE Total se predstavlja z višjim deležem maščobe (10 %) ter bi bila primerjava deklaracij z izdelkom MYTHOS, grški tip jogurta, bolj upravičena.

Še ena fora, samo da ima ime, ki ne zveni domače, pa se prodaja dobro!
Za MON populacijo zadovoljivo, za tiste, ki nekaj vemo o mleku, samo še ena reklama v nabiralniku!
In, da se razumemo, ne oporekam vam reklame, ampak sposobnost prodaje domačega znanja!

In da vas ne bom samo “pluval”, pred leti ste bili edini, ki ste odgovorili na novinarsko vprašanje, ki sem ga postavil slovenskim mlekarjem!

da pri primerjavi deklaracij ne moremo primerjat izdelka z 0 % maščobe oz. 2 % maščobe z izdelkom z 9,5 % maščobe.

Lej, saj verjetno se sploh ne zavedaš, kakšno neumnost si napisala. Grški tip jogurta je navaden jogurt. Ampak glavno da je tebi boljši kot navaden. :))))[/quote]

Predlagam vam izlet v Grcijo, kjer si kupite jogurt. Razlika JE ocitna.
Mythosa nisem se niti poskusila, ker sem itak razocarana nad vsemi priblizki, ki se jih zdaj na trgu najde. Pac ni isto.[/quote]

Vem, sem ga jedla. :))) Drugače se da industrijski grški jogurt kupit tudi pri nas, ampak tole pač ni to, je navaden jogurt z zgoščevalcem.

New Report

Close