Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrana na žaru ali plošče

hrana na žaru ali plošče

Živjo ! Torej po izkušnjah na rojstnih dneh od sorodnikov pa tudi pri nas smo v dvomih. Kakšno bo vreme novembra nemoramo vedeti imamo pa takrat abrahama in smo že najeli prostor. Problem pa hrana. Žar ali plošče ? Recimo stric je imel 50.ko februarja pa je bilo toplo in lepo vreme in smo pekli na žaru na piknik placu. Kaj predlagate ?

pola plošč, pola z žara -problem rešen… Kaj si komplicirate tam, kjer ni potrebno inkjer je zadeva čisto ustrežljiva glede futra za vse okuse.

Hrano bi jaz prilagodila prostoru in seveda vremenu. Če bo novembru hladno paše bolj kaka kmečka topla pojedina od zelja žganci, obara, golaž, pečenice, kraće kot kako čvapi. Do takrat je še kar nekaj časa tako da imate še čas. Vsekakor pa za začetek kak kotu na žlico potem pa naprej.

Novembra jaz ne bi reskirala z vremenom. Lahko je že sneg…
Če vas je vel, predlagam catering, ni tako drago, kot je praktično. meni osebno bolj kot plošče. Piknik oz. žar ne bi reskirala. Pa itak moraš nekoga dobit da bo pekel, ni tako simpl.

Meni pa ravno to ni bilo nikoli jasno, zakaj žar v najhujši vročini.


Ker je takrat zunaj bolj luštno kot v mrazu?


Ker je takrat zunaj bolj luštno kot v mrazu?[/quote]

Pa si že probal(a) žar pozimi? Ga ni boljšega. Mi imamo to redno, parkrat na zimo. Se malo bolj oblečeš, poleg žara zakurimo tudi v zunanjem ognjišču, mulci dirkajo po snegu po vrtu (če je, seveda), zraven paše kašen kuhanc, čaj, vroča čokolada. Nam je super.

Saj zato, meni je žar v mrazu super, poleti v vročini me pa popolnoma mine. Že tako je vroče, pol pa še zraven žara stat, pa (dostikrat) predvsem težka hrana…

Tebi še marsikaj ni jasno, saj vedno zapenjaš in hoćeš biti drugačna od ostalih. Dejstvo je, da ponavadi žarimo zunaj ko je toplo.zame niso čvapiči iz ponve ampak pečeni na oglju. Pozimi mi zadiši zelje, repa, pečenice, …… poleti pa žar in veliko zelenjave iz vrta. Bo zdaj šlo?

In ker nisem ista kot ti, je treba popolnoma popizdit :p
Pa čeprav mogoče sploh ne jem tako zelo drugače od tebe, hahaha.

cel svet grili zunaj večinoma v letnem času, ki je nekako od pomladi do jeseni.
že je kak razlog zakaj..

http://www.wetter.de/deutschland/grillwetter-karte-deutschland-c49.html


pa kakšne pi.z.darije so počeli v prijšnjih življenjih ti, ki te imajo v tem za pokoro v družbi ???

Če boste imeli v kakšni restavraciji priporočam odprt meni. Je še najmanj zavržene hrane.
Če bo v lastni izvedbi pa najami kak katering in ti oni vse uredijo.

Tukaj se pa zelo strinjam s teboj …

Tukaj se pa zelo strinjam s teboj …[/quote]

Pri 30-35 peči na žaru /tudi,če je v senci/ je poseben “projekt ” :((. Pa še hrana je za vroče dni neprimerna.

100% odličen catering je SMILE&GO iz štajerskega konca, organizirajo rojstne dneve, krste, poroke, novoletne zabave… Sem bila na 50-letnici, kjer so kuhali oni in ker sem bila tako navdušena smo jih izbrali še za krst mojega nečaka. Za vse so poskrbeli dekoracijo prostora, miz, celo za majhna darila za goste. Prav tako je bila hrana top, vse zelo okusno ( od kisle župe do mini hamburgerjev). Pošlite/pokličete jih, okvirno poveste, kaj želite in vam pošlejo primere menijev. Meni, ki smo ga mi izbrali za krst je bil odličen, cenovno zelo ugoden, za tako ceno ne bi nikjer dobili toliko hrane in tako kvalitetne. Nisem tip človeka, ki dela reklamo kar tako in sem pri hrani zelo izbirčna, ampak sem se odločila, da bom zaradi tega, kjer so krst mojega nečaka res pomagali narediti nepozabnega, širila dobri glas o njih.
Kontaktne podatke lahko dobite na njihovi fb strani https://www.facebook.com/smileandgo/
LP, Nina

New Report

Close